Met het wijnpakket van Vinify ben je klaar voor het Kerstmenu!

Het is waarschijnlijk nog nét iets te vroeg om de kerstboom op te tuigen en het hele huis in kerstsfeer te brengen. Maar met de voorbereidingen van het kerstdiner kun je wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen. Dit jaar zorgt Vinify er in ieder geval voor dat je helemaal voorbereid een heerlijk kerstdiner op tafel kan zetten, inclusief wijnpakket met bijpassende wijnen.

Met het wijnpakket van Vinify ben je klaar voor de Feestdagen!

No stress!

Ik heb jaren geleden al een heel handig artikel geschreven over hoe je ervoor zorgt dat je stressvrij de kerstdagen door komt. Belangrijkste punt uit dat artikel is de voorbereiding. Want wat geeft de meeste stress? Dat je op de dag voor Kerst nog een supermarkt in moet ‘voor de laatste dingetjes’, bij de slijterij staat een rij tot buiten de deur omdat iedereen op het laatste moment toch een cadeautje moet hebben en de slager heeft alleen nog een paar zielig uitziende kipfiletjes in de vitrine liggen. Mijn advies is dus ook: probeer zoveel mogelijk voor te bereiden wat je kan voorbereiden. En één van de makkelijkste producten om nu al in huis te halen is de wijn! Die smaakt straks met Kerst net zo lekker, maar scheelt een hoop gedoe.

Niet iedereen heeft een wijnsommelier in de familie of een gespecialiseerde wijnwinkel om de hoek. Hoe kom je dan aan het perfecte wijnadvies? Hier heeft Vinify iets op bedacht: het Vinify wijnpakket!

Vlees, vis of toch vegetarisch?

Komen er vegetariërs eten met Kerst? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om alle gangen vegetarisch te serveren. Of kies ervoor om dezelfde gang met een vegetarische aanpassing op tafel te zetten. Maar welke wijn serveer je daar dan bij? Vinify neemt je bij de hand en zorgt ervoor dat jouw gerechten inclusief bijpassende wijnen je gasten gaan betoveren aan tafel.

Met het wijnpakket van Vinify ben je klaar voor de Feestdagen!

Het feestmenu

Bij Vinify (onderdeel van een grote wijnimporteur met meer dan 50 jaar ervaring) zit de passie voor bijzondere en smakelijke wijnen in het DNA. De wijnen worden rechtstreeks ingekocht bij internationale wijnhuizen en worden verzameld in het eigen centrale magazijn in Maartensdijk. Samen met chef-kok Tjitze van der Dam en sommelier Iris Kieftenbeld hebben ze een aantal feestelijke recepten en wijnadviezen ontwikkeld, speciaal voor de feestdagen.

Het mooie van de Vinify wijnpakketten is, dat je bij je wijnpakket ook een uitgebreid hardcopy receptenboekje krijgt met heerlijke recepten die perfect passen bij de wijnen in het pakket. Denk bijvoorbeeld aan geroosterde tonijn met avocado en ingelegde tomaat, met daarbij een heerlijk glas Jean-Luc Colombo Picpoul de Pinet Les Girelles. Ik krijg er nu gelijk al zin in! Of wat te denken van runderentrecote met aubergine, komijn, yoghurt en oma’s jus, met daarnaast een Château La Croix Montlabert Saint-Émilion Grand Cru uit de Bordeaux. Hier gaan je gasten van smullen kan ik je beloven!

Bijzonder is ook dat er bij elk gerecht een vegetarisch alternatief wordt gegeven, passend bij dezelfde wijn. Maak bijvoorbeeld een tartaar van tomaat in plaats van met kalfsvlees, maar serveer iedereen aan tafel wel dezelfde Cecilia Beretta Pinot Grigio.

Het wijnpakket is tot 21 december te bestellen en er is keuze uit een Wijnpakket Vismenu en een Wijnpakket Vleesmenu. Het receptenboekje is ook GRATIS te downloaden via www.vinify.nl/feestdagen.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vinify, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.