Vier de lente rond de Fuschlsee in het Salzburgerland

Naarmate de dagen langer worden en de eerste lentebloemen beginnen te bloeien, groeit onze drang om naar buiten te gaan. Of het nu gaat om een ontspannende wandeling in de zachte zon, de eerste bergwandeling van het seizoen, of gewoon genieten van een kopje koffie in de buitenlucht, het is tijd om te genieten van de frisse lucht. In het voorjaar kunt u genieten van vers gevangen forel, direct aan de oever van de Fuschlsee in Salzburgerland, Oostenrijk.

Fuschlsee suppen

Lekker actief bezig zijn

De regio Fuschlsee, gelegen op een steenworp afstand van Salzburg en omvat zes dorpjes. Faistenau is een langlaufdorp met een 1000 jaar oude lindeboom, Fuschl am See herbergt het bekende wellnesshotel Ebner’s Waldhof am See en het hoofdkantoor van Red Bull. Ebenau heeft de Mühlenwanderweg, Gaissau Hintersee heeft in de winter een skitour en in Koppler Moor kunt u op ontdekkingsreis gaan. Verder kunt u een e-bike tocht maken in Hof bij Salzburg en een wandeling maken naar de ruïnes van Wartenfels bij Thalgau. Het hele jaar door zijn er lachende gezichten en vrolijke geesten, bijvoorbeeld tijdens het Oogstfeest of na een geslaagde racefietstocht. In deze regio kunt u genieten van een ontspannende vakantie en het gevoel hebben dat u bent aangekomen en wilt blijven.

De Fuschlsee heeft een zeer goede waterkwaliteit en het water is kristalhelder, waardoor er maar liefst veertien verschillende vissoorten leven, waaronder de ridderforel. In het verleden was de Fuschlsee exclusief voorbehouden aan de visserij van de aartsbisschoppen toen Salzburg nog een vorstendom was. De uitstekende kwaliteit van het water en de vis was toen al bekend en de regio was economisch bloeiend. Het water en het bos in de regio waren even belangrijk als het zout voor de welvaart. Om de rijke flora en fauna te beschermen, zijn alle motorboten op de Fuschlsee tegenwoordig verboden. U kunt echter nog steeds genieten van een boottocht op een elektrisch bediend houten schip, dat u van Fuschl am See naar het kasteel Fischerei brengt.

Fuschlsee bootje

Wellnesshotel Ebner’s Waldhof am See

Ebner’s Waldhof am See is een idyllische locatie aan de oever van de Fuschlsee. Het hotel wordt omgeven door een prachtige tuin die zich uitstrekt tot aan het meer en uitnodigt tot ontspanning. Hier staan ligstoelen klaar en het zwembadwater is aangenaam warm. Voor je strekt het rustige meer zich uit en binnenkort zullen de eerste gasten naar het privéstrand van het hotel komen om te zwemmen in het zuivere water. De boten en SUP-boards van het Waldhof hotel wiegen al op het wateroppervlak.

Lekker in de warme modder

De gasten van Ebner’s Waldhof am See genieten volop van wellness en spa-faciliteiten. De Waldhof-spa is een uitgestrekt toevluchtsoord dat volledige ontspanning biedt. Hier kun je de hele dag doorbrengen in rustoases, jezelf verliezen in een goed boek, genieten van binnen- en buitenzwembaden en de diverse sauna’s ontdekken. Het is heerlijk om te ontspannen zonder op de klok te hoeven kijken! De deskundigen van de Waldhof-spa zetten zich in voor jouw schoonheid en welzijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een “Mei Ritual energiebooster” om de lente te starten? “De levensboom” is de naam van een behandeling die diepgaande drainage stimuleert, het lichaam reinigt en nieuwe energie geeft. Het effect wordt versterkt door een warme modder van groene klei met algen en essentiële oliën. De behandeling wordt afgerond met aromatherapie, een hoofdhuidmassage en een thee met de naam “Tuinen van het Oosten“.

Wellnesshotel Ebner's Waldhof am See
Wellnesshotel Ebner's Waldhof am See
Wellnesshotel Ebner's Waldhof am See

Check de prijzen en beschikbaarheid van Ebner’s Waldhof am See
Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport
Reis met de ÖBB Nightjet nachttrein gemakkelijk naar Oostenrijk


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER OOSTENRIJK TIPS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.