Tofu nuggets

Dit is alweer deel 3 (en het laatste deel) van de vegan-challenge! De recepten gingen echt van mhoaw, naar lekker en als pièce-de-résistance naar onwijs lekker! 🙂 Misschien heeft het iets te maken met het feit dat de tofu dan niet meer zo naar tofu smaakt? 😉 Zoals jullie vast wel hebben gemerkt ben ik door deze uitdaging nog niet echt van tofu gaan houden. Een ander veganistisch alternatief vind ik toch de kipstukjes van de vegetarische slager, die zijn ook vegan, maar echt zoveel lekkerder dan tofu… 😉 Maar deze nuggets zal ik zeker vaker gaan maken! Met natuurlijk een lekkere homemade ketchup om te dippen… 🙂

vegan nuggets (Small)

Benodigdheden voor ± 18 nuggets:

  • blok van 200 gram stevige tofu
  • 3 handjes vegan cornflakes
  • 2 grote eetlepels bloem
  • water
  • zout & kruiden naar keuze

Bereidingswijze:

Verwarm de frituurpan tot 180°C. (Wanneer je niet wilt frituren, kunnen deze nuggets misschien ook in de oven. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar laat het me weten als het lukt!)

Snij het blok tofu in 18 gelijke stukken; hieronder kan je zien hoe ik mijn blok gesneden heb, en daar kwamen hele mooie ´nuggets´ uit voort.

tofu

Doe de bloem in een kommetje en voeg hier net zoveel water aan toe dat je een vloeibaar papje hebt. Voeg hier een beetje zout en kruiden naar keuze toe; ik heb gekozen voor cayennepeper omdat ik wel van pittig hou, maar je kan ook kerrie, gedroogde tijm, gerookt paprikapoeder etc. etc. toevoegen. Wat je maar lekker vindt.

Doe in een andere (iets grotere kom) de cornflakes en druk de cornflakes met de achterkant van een koffiekopje een beetje stuk, zodat je een wat grover cornflakesmengsel krijgt.

Wentel nu één voor één de tofu nuggets door het bloempapje en daarna door de cornflakes. Druk de cornflakes goed aan zodat ze er tijdens het frituren niet vanaf vallen.

Doe max. 9 nuggets per keer in de frituur, anders daalt de temperatuur te veel. Haal het mandje uit de frituur, leg hier de nuggets in en doe dan het mandje in de frituur. Laat niet de nuggets zo vallen in de hete olie, dan heb je de kans dat de cornflakes loslaten.

Frituur de tofu nuggets nu ongeveer 5 minuten tot ze lekker goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi met nog een beetje grof zeezout en snacken maar!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.