Sous vide wortels met cognac

Zoals jullie wel weten kook ik ook graag met alcohol! Deze Godet  Cognac Gastronome Fine Champagne is zelfs speciaal gemaakt voor de cognac-spijs combinatie!

In 1838 bedacht Augustin Godet, de 10e generatie van de cognac makende familie Godet, de “Gastronoom”, een ultra droge cognac die bijzonder geschikt is ter bevordering van de spijsvertering. Deze cognac gaat goed samen met een heerlijke maaltijd. De assemblage van de Grande Champagne en de Petite Champagne creëert een cognac met een neus van gedroogd fruit en een lange afdronk. Voor het verouderingsproces worden vaten gebruikt in verschillende maten om zo een aromatische complexiteit te creëeren. De uiteindelijke rijping, die de “Gastronome” zijn harmonie geeft, vindt plaats in een 100 jaar oud 6000 liter vat. De “Gastronome” is iets jonger dan een XO.

En omdat ik voor mijn verjaardag een sous vide apparaat heb gekregen leek me dit wel een leuk experiment! 😀

Het resultaat? Alleen maar paarse wortels… 🙁 Terwijl het voor de garing er nog zo mooi kleurrijk uit zag.. Mijn tip als je dit wilt doen en je wilt wel de verschillende kleuren houden? Of alleen oranje/witte wortels gebruiken of de kleuren in aparte zakken garen. De smaak was er niet minder om… 😉

En je proeft nog wel echt alcohol, dus dit is alleen voor de grote mensen.. 😉

Sous vide wortels met cognac

Benodigdheden voor ±4p:

  • 2 oranje wortels
  • 2 witte wortels
  • 2 gele wortels
  • 2 paarse wortels
  • 3 eetlepels Godet Gastronome cognac

Om het af te maken:

  • klontje boter
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

Schil de wortel en snij ze in de breedte in schuiven van ± 1,5-2 cm dik.

Neem een sous vide zak en doe de wortel hier netjes in. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar je krijgt zo ook een mooiere garing.

sous vide wortel

Zet je waterbad klaar op 85°C en laat de wortels hierin 2 uur garen. Ga je de wortels gelijk opeten dan is er niets aan de hand; maar je kan ze natuurlijk ook van tevoren klaar maken.

Om op te warmen:

Verhit in een pannetje een klontje boter, doe de wortels + het sap in de pan erbij en laat even rustig pruttelen/inkoken. Doe er naar smaak een beetje zout bij eventueel.

Serveer deze sous vide wortels met een mooi stukje vlees en lekkere aardappeltjes bijvoorbeeld!

Sous vide wortels met cognac


Kijk voor meer informatie en de verkrijgbaarheid van Godet  Cognac Gastronome Fine Champagne op de site van De Monnik Dranken.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. carla schreef:

    Waar moet ik dan de cognac bij doen…dat lees ik nergens…of ben ik misschien kippig aan het worden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.