Vier Koningsdag met The Royal Dutch Negroni!

Ter ere van de 133e Koningsdag introduceert de Dordrechtse Rutte Distilleerderij een bijzondere oranje Koningsdagcocktail: The Royal Dutch Negroni!

The Royal Dutch Negroni

De alcoholische versnapering is een ode aan de koninklijke familie en het altijd gezellige verjaardagsfeest. De cocktail wordt gemaakt met Rutte Celery Gin, Rutte Oranjebitters, vermout en cocktailbitter.

Speciaal voor de 133e Koningsdag wordt de King’s Day Negroni kant-en-klaar in een fles verkocht. Deze beperkte oplage van 133 flessen is voor €133 exclusief te koop via de webshop van Cooper and Barrel: www.cooperandbarrel.eu.

The King’s Orange

Rutte steekt de normaal kleurloze gin dit jaar speciaal voor de verjaardag van Willem Alexander in een oranje jasje: een cocktail van kruidige gin en oranjebitter. Het is niet de eerste ode die Rutte aan de Koning brengt. Tijdens Koningsdag 2015 bracht Koning Willem-Alexander een bezoek aan Dordrecht en de distilleerderij van Rutte aan de Vriesestraat. Speciaal voor deze bijzondere gebeurtenis werd The King’s Orange geproduceerd: een Nederlands sinaasappellikeur in een nieuw jasje. Vanwege de grote populariteit is dit drankje nog steeds beschikbaar in de Rutte Slijterij in Dordrecht.

Recept voor The Royal Dutch Negroni:

  • 30 ml Rutte Celery Gin
  • 30 ml Rutte Oranjebitters (geen Rutte Oranjebitter bij de hand? Vervang deze dan door bijvoorbeeld Aperol)
  • 30 ml zoete witte vermout
  • 2 scheutjes Peychaud’s Bitters

Bereidingswijze:

  1. Roer alle ingrediënten in een tumblerglas met ijs
  2. garneer het geheel met een stukje bleekselderij.
  3. Met een scheutje champagne erin, maak je er een Royal Dutch Negroni ‘Royale’ van.
  4. Om het drankje nóg iets Nederlandser te maken kun je ook de Rutte Celery Gin vervangen door Rutte Old Simon Genever en garneren met een schijfje sinaasappel. Hollandser kan het niet!

[persbericht Today’s Special]

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.