Review: Weekendje Weg in Nederland & België

Sinds maart 2020 ziet ons leven er een stukje anders uit. Helaas kunnen we niet zomaar meer onbezorgd de wereld rondreizen. Maar gelukkig is Nederland ook prachtig! Time to momo (bekend van de reisgidsen) heeft nu een speciale gids op de markt gebracht met weekendje weg tips in Nederland en België. Lekker makkelijk te bereiken met de auto, fiets of openbaar vervoer. Perfect om inspiratie op te doen voor je volgende mini-vakantie in eigen land.

Het boekje bestaat uit 14 hoofdstukken; 8 over steden in Nederland en 6 in België. De steden in Nederland die aan bod komen zijn: Rotterdam, Den Haag & Scheveningen, Amsterdam, Groningen, Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Maastricht. In België krijg je tips over Luik, Antwerpen, Gent, Brugge & de kust, Brussel en Kortrijk.

Elke stad (hoofdstuk) is op dezelfde manier ingedeeld. Een aantal tips om te slapen, ergens te eten, te winkelen en iets om te doen. Sommige van de steden hebben ook een overzichtskaartje van de stad met daarop de locaties aangegeven; een meerwaarde, jammer dat ze dat niet bij elke stad hebben gedaan.

De Weekendje Weg time to momo is geen gids als je al duidelijk voor ogen hebt dat je 3-4-5 dagen naar één specifieke stad gaat. Daarvoor zijn uitgebreidere reisgidsen te koop. Maar heb je nog geen idee, lekker inspiratie opdoen, beetje neuzen, foto’s kijken van een stad; dan is dit boekje perfect. Ik had bijvoorbeeld nooit de behoefte om Kortrijk te bezoeken, maar het ziet er heel gezellig uit! Dus wie weet een idee voor het najaar, als we (misschien) weer wat vrijer kunnen bewegen.

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Veel diversiteit aan steden
  • Kleine inkijkjes om inspiratie op te doen
  • Praktische tips

Minpunten: 

  • Niet elke stad heeft een overzichtskaartje

Nederlands | Hardcover | 9789045217192  | Druk: 1 | juli 2020 | 408 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Karakter Uitgevers

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER REISINSPIRATIE IN NL & BE:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.