Review: Vlees noch Vis – Estée Strooker

Estée Strooker geeft recepten met verschillende groenten als basis en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Ik kende Estée al van 24Kitchen, maar eigenlijk vind ik haar stem een beetje irritant… Maar gelukkig is Vlees nog Vis geen luisterboek! 😛 Ik was toch wel benieuwd, want vegetarisch koken kan soms voor de verstokte vleeseter toch wel lastig zijn.

Vlees noch Vis

De recepten zijn ingedeeld in een soort thema’s, niet persé per gang. Dat maakt het terugzoeken naar een bepaald recept wel iets lastiger, maar wel een leuk idee! De 5 thema’s met recepten zijn: Feestelijk koken voor (vega) visite, vriendelijk prijsje, variatie vol vitamine, vegan for a day en de basis. Er is nog een laatste hoofdstuk over thematafels, dat zijn recepten uit het boek die goed bij elkaar en bij een bepaalde gelegenheid passen.

Vlees noch Vis

Het boek zelf is niet al te groot, harde kaft (zonder omslag) en lekker vrolijk en kleurrijk uitgewerkt. Door het hele boek dwarrelen de radijsjes, bloemetjes en bietjes over de pagina’s. De fotografie is licht, fris en uitnodigend.

Vlees noch Vis

De recepten zijn niet moeilijk, hebben een duidelijke uitleg en ook allemaal een foto. De gebruikte ingredienten zijn allemaal verkrijgbaar bij een grote supermarkt. De drempel om vegetarisch te gaan koken wordt zo wel heel laag!

Vlees noch Vis

Voorbeelden van recepten die ik zelf nog eens wil maken zijn de crunchy geitenkaas lollypops, de pompoenvijgentaart, lekkere samosa’s met mangochutney of de spinaziepannenkoekjes met feta, walnoten en honing.

Vlees noch Vis

Wat ik zelf iets minder vind is dat mevrouw Strooker wel heel vaak zelf op de foto’s staat.. Dat vond ik bij de mevrouw van ‘69 dingen die je altijd al wilde weten over wijn‘ ook een beetje irritant..

Conclusie

Pluspunten:

  • Gemakkelijke en toegankelijke recepten
  • Vrolijk design
  • Lichte, frisse foodfotografie
  • Alles vega of vegan
  • Niet te duur (€19,95)

Minpunten:

  • De indeling op thema is misschien lastig om later recepten terug te zoeken

Of je nu vegetarische gasten voor het diner krijgt, op zoek bent naar gerechten voor een vriendelijk prijsje, graag kookt met volop verkrijgbare groenten van het seizoen, veel variatie vol vitaminen zoekt of vegan for a day bent; Vlees noch Vis biedt je eindeloze inspiratie voor gerechten zonder vlees en vis.

Dit boek is beschikbaar gesteld door 24Kitchen

Klik op de link hieronder om het boek te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.