Jheronimus komt tot leven in Den Bosch

Op uitnodiging van VisitBrabant was ik vorige week aanwezig tijdens de Brabantnacht in ‘s-Hertogenbosch. Er zijn talloze evenementen geïnspireerd op de schilder Jheronimus Bosch ter herdenking aan zijn 500ste sterfdag in 2016. Zelfs het tapijt in het hotel was geïnspireerd op de schilderingen van Bosch! 😀

Misschien niet gemaakt door Jheronimus Bosch, maar wel uit de tijd van Jheronimus Bosch is de St. Jan Kathedraal van Den Bosch. Bijzonder is dat je nu via een grote trap aan de buitenkant naar de dakgoten kunt om de verschillende beelden op de luchtbogen te bekijken. De originele beelden zijn in de loop van de jaren vervangen, maar het uitzicht is indrukwekkend en de beelden zijn prachtig.

Den Bosch
De luchtboogbeelden van de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch
Een fantastisch uitzicht over ´s-Hertogenbosch
Een fantastisch uitzicht over ´s-Hertogenbosch
Uitzicht op Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch
Uitzicht op Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

Het meest indrukwekkende was de ‘Bosch by Night‘ lichtshow op de Markt in Den Bosch. Dit openluchtspektakel brengt Jheronimus Bosch tot leven in licht en geluid met een spectaculaire show op de Markt waar ooit zijn atelier gevestigd was. Hieronder een kleine impressie die ik heb gefilmd.


De show wordt meerdere malen per week ’s avonds vertoond en is gratis toegankelijk voor het publiek. Kijk op www.bosch500.nl voor meer informatie.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.