Review: Soul Food

Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen; soul food met een Indisch-Molukse achtergrond.

Review Soul Food - Mas van Putten en Carl Lemette

De vrouw met de Baard is een duo van Mas van Putten (vrouw) en Carl Lemette (met baard) hebben nu al een aantal jaar een zeer succesvol cateringbedrijf waarbij ze o.a. werken voor de catering van feesten tot film- en televisiesets.

Review Soul Food - Mas van Putten en Carl Lemette

Het boek heeft geen hoofdstukindeling; maar tussen de recepten door komen er wat verhalen en anekdotes over festivals, en de Indische roots naar voren.

Review Soul Food - Mas van Putten en Carl Lemette

Recepten

Voorbeelden van recepten zijn bijvoorbeeld de drunken porkbelly, grab the rabbit, crispy rijst met waterkastanjes, miso-ijs of de frikadel pan… Leuke titels die je gelijk nieuwsgierig maken naar de recepten. Doet me ook een beetje denken aan de stijl van de boeken van Thug Kitchen.

Review Soul Food - Mas van Putten en Carl Lemette

De recepten zelf variëren van makkelijk tot iets ingewikkelder, zelfgemaakte sausjes en een tempurabeslag maken zijn natuurlijk wat gemakkelijkere recepten. Maar voor meer uitdaging kun je je wagen aan de gele kipsaté, veggie pangsit of Moorse balletjes. Lees wel goed van tevoren het hele recept door, want de ingrediënten bij de benodigdheden zijn niet altijd verdeeld in de verschillende stadia van koken.. Dat je niet opeens de garnering bij het gehakt erbij doet..

Review Soul Food - Mas van Putten en Carl Lemette

Vlees/Vis/Vega

Ik heb ook weer even geturfd qua vlees/vis/vega: 21 recepten met vlees, 12 recepten met vis/schaal- en schelpdieren en 51 vegetarische recepten (dus is inclusief alle recepten voor de sauzen, bijgerechten en desserts).

Review Soul Food - Mas van Putten en Carl Lemette

Conclusie

Pluspunten:

 • Een leuke en frisse stijl van koken, deed me een beetje denken aan Thug Kitchen
 • Speelse, heldere fotografie
 • Recepten waarvan je inderdaad gelijk denkt ‘dat wil ik ook nu eten’
 • Leuke combi van Westerse keuken en de Indische/Molukse/Oosterse keuken

Minpunten:

 • Het register zijn alleen de recepten op alfabetische volgorde.. Niet zo handig als je wilt opzoeken wat de recepten zijn met bijvoorbeeld kip.
 • Op een aantal foto’s staat naast het gerecht een biertje of ander drankje, maar nergens lees ik iets over drank-spijs terug.. Gemiste kans als je ze toch op de foto zet.
 • Sommige Indische ingrediënten worden niet uitgelegd. Ik weet niet of elke lezer gelijk weet wat ketoembarpoeder of lombok is…
 • Niet alle recepten hebben een foto

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

One Comment Voeg uw reactie toe

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Dit boek spreekt me erg aan vanwege de cover! Grappig zo met die hoed. Ik ga eens kijken of ze het in de bibliotheek hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.