Review: Puur India – Meera Sodha

Meera Sodha ken je misschien nog wel van haar eerste boek ‘Made in India‘. Nu is eindelijk haar tweede boek uit, en hierin draait alles om groente en vegetarische recepten.

Review Puur India - Meera Sodha

Enkele gerechten in Puur India zijn al generaties lang in de familie van Meera en nooit eerder aan buitenstaanders prijsgegeven. Veel van de recepten zijn gebaseerd op haar reizen en haar ontmoetingen met thuiskoks, straatverkopers, tempelkoks en chef-koks van toprestaurants.

Review Puur India - Meera Sodha

Het boek bestaat uit 12 hoofdstukken met recepten: voorgerechten & snacks, wortel- & knolgroenten, glorieus groen, aubergines, salades, eieren & kaas, peulvruchten, rijst, brood, pickles/chutneys & raita’s, puddings en dranken. Zoals je ziet zijn de recepten vooral ingedeeld op hoofdingrediënt. Wat ook leuk is dat ze daarnaast ook tips geeft over wat is goed om in te vriezen, verschillende menusuggesties of wat is gemakkelijk te maken voor de beginnende thuiskok.

Review Puur India - Meera Sodha

Voorbeelden van recepten in het boek zijn: saag aloo van regenboogsnijbiet, roti’s met bloemkool-kaasvulling, hara bara kebabs met limoenraita, cashewnotenfudge of een gemberchai. Klinkt al goed toch?

Review Puur India - Meera Sodha

De recepten hebben allemaal een kleine inleiding, een duidelijke beschrijving en een bijbehorende foto. Meera gebruikt geen extreem exotische ingrediënten, 90% van de recepten zijn te maken met gewoon producten uit een grote supermarkt. Voor bijvoorbeeld tamarindepasta of gespleten duivenbonen zul je waarschijnlijk even langs een toko moeten.

Review Puur India - Meera Sodha

Achterin het boek staan ook allemaal kleine receptjes (zonder foto) hoe je bijvoorbeeld zelf paneer, ghee, chaat masala of chapati’s maakt.

Review Puur India - Meera Sodha

Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen drankjes in staan met alcohol, terwijl je in haar inleidende stukje bij het drankenhoofdstuk het er wel over heeft dat de gin-tonic in India is ontstaan. En dat het heel lekker is bij samosa’s en andere pittige snacks.

Conclusie

Pluspunten:

  • Vrolijke, frisse opmaan
  • Lekker stevig boek met stevige bladzijdes
  • Uitgebreid register
  • Maar liefst 130 vegetarische recepten
  • Bij elk recept staat of het glutenvrij, zuivelvrij of vegan is
  • Ingedeeld op hoofdingrediënt
  • Bij alle ‘grote’ recepten een foto
  • Veel extra info in de vorm van menusuggesties en verhalen over haar jeugd en familie in India

Minpunten:

  • Ik had het persoonlijk wel leuk gevonden als ze iets met gin-tonic had gedaan.

In ‘Puur India’ laat Meera Sodha zien dat de Indiase keuken allesbehalve bewerkelijk en ingewikkeld is. De 130 recepten in dit boek zijn stuk voor stuk gebaseerd op groente, barsten van de smaken en zijn daarnaast eenvoudig thuis te maken met makkelijk verkrijgbare ingrediënten.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Fontaine Uitgevers

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.