Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL

Het foodfestival Rrrollend reist van stad naar stad; je kan terecht bij verschillende foodtrucks; van vegan tot halve varkens op de barbecue en tot zelfgetopte donuts. Rrrollend kan alles! Normaal staan er ±20 foodtrucks, maar voor de XXL editie zijn er maar liefst 40 foodtrucks geparkeerd! Deze XXL-editie is neergestreken op het gras van het Malieveld; op slechts 5 minuten lopen van het Centraal Station. En Franz en ik namen een kijkje, een hapje en een slokje! 😀

Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL

Rrrollend over het Malieveld

Met meer dan 40 food en drinktrucks, een specialbierbar, een cocktailbar en uiteenlopend muzikaal- en kidsprogramma wordt het Malieveld voor vier dagen omgetoverd tot een waar foodfestijn.

Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL

Nieuw deze editie is een 1-munts-hapje; elke foodtruck heeft een klein hapje wat je voor 1 muntje kunt kopen. Zo kun je zelf een soort proeverij samenstellen. Want ik weet niet hoe het bij jullie is; als ik op een foodfestival 2 dingen heb gegeten, zit ik eigenlijk al vol! En nu kun je meerdere dingen proeven, voor een schappelijke prijs (1 muntje = €2,50).

TIJD VOOR FOOD!

Met allebei een hand vol muntjes werd het tijd om eens een rondje te maken over het terrein om te kijken wat er allemaal te halen viel. Bijvoorbeeld deze wildzwijnpuntjes met bosvruchtensaus van Most Wanted Food. Yum! En ook echt een goeie portie ook met de wedges en mayonaise. Maar we zijn pas net begonnen! Ik koos voor een stokje kippendijsaté met kroepoek, brood en garnituur.

Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL

En ik mag ook het mini gestoomde bao broodje met eend, buikspek, hoisin, komkommer en gebakken uitjes van Duck & More niet vergeten… Man man man dat was smullen!

Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL

Tijd voor een drankje! Natuurlijk zijn er standaard frisjes, wijntjes en biertjes verkrijgbaar. Maar kijk uit naar de gasten van Lagunitas. Hier komt heerlijk Californisch speciaalbier uit de tap. Tip: neem de Lagunitas Sucks!

Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL

Daarna kwam nog een heerlijke komijnpita gevuld met livar varken varkensvlees en huisgemaakte knoflooksaus van Dartel’s Streetfood. Mijn god wat een portie voor 1 muntje! En superlekker! 😀 En Franz had nog een gaatje over voor wat gefrituurde vis met chipotle saus van Man, I Love Fish.

Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL

Ik had nog een gaatje voor een chorizokroketje en een kleine empanada met pittige dip van Chorizo & Co. Ook weer maar 1 muntje!

Franz had toen nog 3 muntjes over, maar hij had gewoon zin in zo’n enorme Spaanse burger van De Burgerlijke Stand. En dat mag natuurlijk ook! 😉

Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL

Als toetje deelden we een frozen yoghurt met fruit en caramelsaus van N’ice Frozen Yogurt. 

Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL

En toen konden wij ook weer Rrrrollend naar huis! 😀 Rrrollend Foodfestival staat nog tot en met 6 augustus op het Malieveld in Den Haag, daarna trekt het festijn nog door naar Dordrecht, Hoofddorp, Groningen, Katwijk, Leiden en nog veel meer. Kijk op de website https://rrrollend.nl/#steden voor alle steden en data!


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Rrrollend. 

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.