Review: Mini Mania

Je hebt een feestje, maar de toastjes eiersalade en beenhamsalade van de Tukkerse familie Johma komen je neus uit.. Wat te doen?! Je koopt Mini mania van kookboekenschrijfster Ilse König, grafisch vormgever Clara Monti en fotografe Inge Prader en gaat aan de slag met echte originele hapjes en snacks!

Review: Mini Mania - Ilse König

Mini mania is een leuk (niet te dik) boek met zeer smakelijke recepten en foto’s van kleine hapjes, canapes, hors d’oeuvres en finger food. Er zijn 6 hoofdstukken: spoil yourself, go a bit healthy, look inside, make it easy, think out of the box en mini-manual.

Review: Mini Mania - Ilse König

Wat te denken van rodekoolbootjes, flamichettes (kleine flammkuchen), kaastasjes of hummuscups? Bij alle recepten wordt ook het recept gegeven voor bijvoorbeeld het deegbakje, maar als je kant-en-klare cupjes of crackers wilt gebruiken dan mag dat ook… 😉

Review: Mini Mania - Ilse König

Ik ben zelf dol op dit soort kleine hapjes; als ik m’n verjaardag vier heb ik eigenlijk nooit taart (ben niet zo’n zoetekauw) maar gewoon een tafel vol met allemaal kleine hapjes en snackjes. Zit er altijd wel iets bij wat iemand lust.. 😉 En ik ben toevallig over 2 maanden jarig, dus dit boek komt precies op tijd! 😀 Nadeel; het register is eigenlijk gewoon een alfabetische lijst van de gerechtjes. Niet handig als je zoekt naar iets met bijvoorbeeld komkommer als ingrediënt.

Review: Mini Mania - Ilse König

Conclusie

Pluspunten:

  • Lekkere kleine hapjes
  • Goede combinatie van vlees, vis & vegetarisch
  • Leuk dat ook de recepten voor het deeg erin staan
  • Bij elk recept een foto
  • Fijne en duidelijke fotografie

Minpunten:

  • Register is een beetje summier

Mini mania is een leuk (niet te dik) boek met zeer smakelijke recepten en foto’s van kleine hapjes, canapes, hors d’oeuvres en finger food.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Forte Culinair

Hebben? Je bestelt ‘m hier als hardcopy:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.