Getest: Restaurant Mauve in Laren

Ik (Irene) mocht namens Jody bij Restaurant Mauve in hartje Laren als gastreporter optreden. Ikzelf ben niet bekend in Laren, maar mijn vriend houdt niet op over de poffertjeskraam in het centrum van Laren. Wie weet gaan we daar ook nog een keer langs. Dit keer gingen we echter naar Mauve (wat gelegen is aan hetzelfde park als de poffertjeskraam).

[Dit is een artikel van een gastreporter]

Mauve

Restaurant Mauve is vernoemd naar de schilder Anton Mauve (die zijn belangrijkste schilderijen in Laren heeft geschilderd). De nieuwe eigenaar heeft het restaurant uitgebreid door de ruimte van de voormalig naastgelegen gastrobar Anton erbij te trekken en ook menukaart heeft een transformatie ondergaan. Al met al is het concept om meer toegankelijk te zijn voor iedereen. We werden verwelkomd in het nieuwe deel van Mauve. Helaas ging het welkomsdrankje op het terras niet door vanwege de weersomstandigheden, maar binnen was het ook geen straf mede door de relaxte inrichting.

Getest: Restaurant Mauve - Laren

Als aperitief kregen we een limonsecco (een drankje gemaakt van limoncello en prosecco), wat een aangenaam verfrissend welkomstdrankje was. Deze ga ik thuis zeker een keer namaken. Ook kregen we een gin&tonic met rozemarijn en basilicum en een G&T met limoen en gember. Helaas waren deze wat minder van smaak. Vooral de toegevoegde ingredienten kwamen niet goed naar voren, maar dit heb ik vaker ervaren bij gin&tonic’s.

Getest: Restaurant Mauve - LarenGetest: Restaurant Mauve - Laren

Het eten

Als amuse kregen we een flammkuchen met parmaham, rucola en parmezaanse kaas en de pekingeend in een flensje met hoisinsaus. De flammkuchen was een heerlijke start van de avond en smaakte heerlijk naast de limonsecco. De pekingeend daarentegen had naar mijn mening meer de eendsmaak mogen hebben. Het flensje en de hoisinsaus overheersten helaas net teveel en aangezien het één hapje is, is de eend weg voor je het doorhebt.

Getest: Restaurant Mauve - Laren

De “doughnut” met pulled veal heeft de meeste discussie losgemaakt deze avond. Is het nou een donut, een beignet of een bao? Zelfs het personeel was het niet helemaal eens hierover. Als ik hen was zou ik er gewoon een nieuwe naam aan geven, want ik vond het allemaal niet passen. Dit gerecht was wel de verrassing van de avond! Het was een gefrituurde bol (althans zo leek het) gemaakt van zacht bao deeg gevuld met langzaam gegaard kalfsvlees. Aan de buitenkant zaten zowel hele pittige kruiden (ik zou richting cajun kruiden denken) als suiker. Deze combinatie maakte het gerecht erg pittig, maar dit gevoel werd ook weer snel geblust. Ik ben niet erg van het pittige eten en had het af en toe net iets te pittig naar mijn mening, maar de combinatie van smaken overtuigde me om lekker nog een hapje te nemen. Dit was echt een topgerecht en ik ben dit nog nooit tegengekomen in een restaurant.

De zeebaars ceviche met avocado was helaas wat vlak van smaak en we waren het erover eens dat wanneer hij uit je mond verdween, de smaak ook uit je geheugen verdween. Heel jammer, want qua opmaak zag het er veelbelovend uit.

Voor de vleesliefhebber

De steak tartaar was erg lekker, zoals een steak tartaar hoort te zijn. De gepekelde komkommer erop en de mayonaise maakten het erg smakelijk, zeker een aanrader als je van rauw vlees houdt. De gyoza gevuld met kip was ook erg lekker. Er kwamen goed veel smaken samen en deze zou ik ook zeker aanraden.

Getest: Restaurant Mauve - Laren

Het hoofdgerecht bestond uit Angus beef, ravioli met artisjok en de bijvangst. De beef was goed en de bijvangst vond ik iets tegenvallen aanzien er niet genoeg smaak aan toegevoegd was. Dit vond ik jammer aangezien ik het concept van bijvangst serveren een mooi idee vind. Over de ravioli heb ik een gemengd gevoel. Het deeg was erg goed, maar de vulling sprong er niet uit en de artisjok hebben wij niet geproefd.

Zoet om af te sluiten

Als dessert kregen we een tiramisu van aardbeien, een snickers en een cheesecake. De tiramisu was heerlijk fris door de aardbeien en dit was een hele mooie afsluiting. De snickers vond ik persoonlijk teveel karamel/fudge en chocola bevatten en dit vult dus erg goed. De cheesecake was gewoon een goede cheesecake.

Getest: Restaurant Mauve - Laren

conclusie

Al met al was het eten er prima en de gastheer zorgde voor een mooie avond. De limonsecco, de “doughnut” en de aardbeien tiramisu waren voor mij de grote verrassingen. De ceviche, de bijvangst en de pekingeend vond ik niet bijzonder. Als ik nog een keer in de buurt ben, zal ik zeker nog een keertje bij restaurant Mauve komen eten.


Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.