Review: Home Sweet Home – Yvette van Boven

In Home Sweet Home keert Yvette van Boven terug naar de keuken van Ierland: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, waar ze haar eerste hapjes at en waar haar liefde voor eten ontstond.

Boeken algemeen

‘Ieren zijn royaal en gastvrij, melancholisch, dromerig en fantasierijk. En iedereen kan zingen. Dat probeer ik in Home Sweet Home terug te laten komen: schuif bij me aan, schenk uzelf een Guinness in en schraap uw keel, want na het eten zullen we zingen tot de morgen komt.’

Yvette van Boven is met haar halve boekenplank met kookboeken natuurlijk ook bekend van haar programma ‘Koken met van Boven’. Inclusief ster-van-de-show hondje Marie die in dit boek natuurlijk ook een glansrol vervuld.. 😉 In het programma zijn haar Ierse roots al een paar keer voorbij gekomen, dus superleuk dat er nu een heel boek is vol heerlijk comfortfood.

Home Sweet Home - Yvette van Boven

Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken met recepten: basics, bakken, borrel, kleine gerechten, soep, hoofdgerechten, bijgerechten, toe en dressings & sausjes. Daarnaast is er apart hoofdstuk gewijd aan de provisiekast en de gebruikte ingrediënten.

Home Sweet Home - Yvette van Boven

In Ierland is het heel normaal om van alles uit de natuur te plukken, dus er staan verrassende recepten in als brandnetelrisotto, brandnetelsoep, zeemansboter met zeewier, paardenbloem-honingsorbet of zeewiermayonaise.

Home Sweet Home - Yvette van Boven

Als je geen zin hebt om met je rieten mandje het bos in te duiken zijn er genoeg andere recepten om van te genieten. Bijvoorbeeld cheddarsoep, Irish stew, Shepherd’s pie, gemarineerde lamskoteletjes,  boxty of een prei ‘roulade’ met groene groenten en ricotta. Zoals je aan het laatste recept kunt zien bevatten niet alle recepten vlees of vis; ook heel geschikt dus voor vegetariërs! Of als je meer zin hebt om te bakken kun je je te buiten gaan aan sodabrood. shortbread, rozijnenscones of Gur cake.

Home Sweet Home - Yvette van Boven

En gelukkig mag ook de Guinness (guinness mosterd staat als eerste op mijn lijstje om te maken) en de Ierse whiskey niet ontbreken.

Conclusie

Pluspunten:

  • Originele recepten
  • Alle recepten hebben een duidelijke beschrijving
  • Goede mix van zoet & hartig
  • Bijna alle recepten voorzien van 1 foto (een aantal ‘basics’ bevatten geen foto)
  • Twee leeslinten
  • Ook een groot aantal vegetarische recepten
  • Harde kaft & fijn papier
  • Ook recepten met drank komen aan bod

Minpunten: 

  • 1 klein dingetje: In het register is wel een kopje met whiskeyrecepten, maar daar staat de Irish Coffee dan weer niet bij, ondanks dat daar wel natuurlijk whiskey in zit..

Home Sweet Home is niet alleen een Iers kookboek met prachtige recepten; het is ook een verhalenbundel over het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, haar eerste hapjes at en Yvettes liefde voor eten begon.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Fontaine Uitgevers.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.