Hierbas de las Dunas

Ik kreeg me laatst toch een leuk flesje toegestuurd; Hierbas de las Dunas. Hierbas de las Dunas is een likeur van achttien (!) soorten kruiden, bloemen en planten uit de Zeeuwse duinen. Hoewel een likeur doorgaans met gedroogde kruiden wordt gemaakt, gebruikt bedenker en Michelin-sterrenchef Syrco Bakker (restaurant Pure C, Cadzand) uitsluitend verse ingrediënten. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak dat zich perfect leent als aperitief, digestief of in een cocktail.

Jullie weten natuurlijk dat ik zelf ook graag een eigen likeurtje maak, dan was wel erg benieuwd naar de sterrenchef-versie!

Hierbas de las Dunas

Het flesje zit verpakt in een leuk bedrukt papiertje; helaas was de likeur wat gaan lekker in het transport waardoor het papier helemaal aan het flesje bleef plakken.. Even een beetje boenen met warm water deed wonderen, maar dat is niet iets wat je elke keer wilt doen.. Misschien voor de volgende batch investeren in een beter en mooier dopje?

De smaak is heel kruidig, wel zoetig en zelfs ietsje ziltig. Eigenlijk een soort kruidenbitter, maar dan iets zoeter. Ik haal persoonlijk de 18 verschillende kruiden er niet uit (wie wel?!) maar er zit onder andere zeevenkel, duindoornbes, de roos van de rozenbottel, wilde rucola en vlierbloesem. In de geur ruik ik ook heel duidelijk kamille; toen ik klein was waste ik mijn haar vaak met koude kamillethee.. Die geur herkende ik gelijk!

Hierbas de las Dunas Tonic

Nu is dit een heel lekker likeurtje om gewoon zo met een ijsblokje ’s avonds te drinken (yep getest!) maar nu met het zomerseizoen in aantocht is het ook wel leuk om er een cocktail mee te maken! Op de site van Hierbas de las Dunas staan nog meer recepten, maar ze gaven als tip dat je het ook met tonic kunt drinken! Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan.

Benodigdheden voor 1 glas:

  • 50 ml Hierbas de las Dunas
  • 120 ml tonic
  • partje citroen
  • handje ijsblokjes

Bereidingswijze:

Goed opletten, want dit gaat misschien een beetje snel: Doe alles in een glas en roer even door. Tada! 😀


Voor meer informatie en online verkoop kijk op hierbasdelasdunas.com.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.