Review: Citrus – Catherine Phipps

In dit kookboek kan je niet om alle verschillende citrusvruchten heen. De sinaasappels, pompelmoes, kumquats, mandarijnen, limoenen, gewone citroenen en bergamotcitroenen vliegen je om de oren. Catherine Phipps is een Britse schrijfster met al een lange lijst kookboeken op haar naam en schrijfster voor oa The Guardian. Van kip tot inmaken en nu citrus.

Review Citrus - Catherine Phipps

Het boek bestaat uit 10 uiteenlopende hoofdstukken: conserveren & inmaken, soepen, snacks & voorgerechten, salades, hoofdgerechten, bijgerechten, bakken, zoet ingemaakt fruit & snoep en drankjes.

Review Citrus - Catherine Phipps

Het leuke is dat Citrus echt alles omvat; van zoete gerechten, inmaken, hartige gerechten, snoep tot drankjes. Heel creatief! De fotografie is helder, duidelijk en lekker losjes.

Review Citrus - Catherine Phipps

Voorbeelden van recepten zijn: bimi met hollandaisesaus van bloedsinaasappel, runderribben met citroengras en limoen, tuinbonen met citroen en dille of sinaasappel-koffielikeur.

Review Citrus - Catherine Phipps

De recepten zijn niet te moeilijk, duidelijk geschreven en altijd met een kleine persoonlijke inleiding. Bijvoorbeeld een tip voor een vegetarische versie, een andere citrusvrucht of gewoon een anekdote uit haar jeugd. De ingrediënten zijn voor 90% gewoon in de supermarkt te vinden; voor bijvoorbeeld bergamotcitroenen zal je wel naar een gespecialiseerde groentewinkel moeten, of misschien kan je ze zelfs wel online bestellen. Verse yuzu heb ik in Nederland nog nooit gezien, een alternatief zijn de flesjes yuzu-sap bij de toko (maar ook duur!). Jammer is echter ook dat niet alle recepten een foto hebben.

Review Citrus - Catherine Phipps

Conclusie

Pluspunten:

  • Leuke originele recepten met citrus
  • Van mandarijn tot citroen, alle citrusvruchten komen aan bod
  • Goede mix van zoet, hartig, tips voor inmaken, drankjes, snoepgoed, siropen en dressings
  • Leuk voor vleeseters en vegetariërs

Minpunten: 

  • Niet alle recepten hebben een foto
  • Sommige citrusvruchten zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar of heel erg duur.

Je hoeft geen zuurpruim te zijn om inspiratie te halen uit Citrus. Of je nu op zoek bent naar een spannend voorgerecht, een hapje voor de picknick of een dessert met een twist; met Citrus kun je alle kanten op!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.