7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden

Ik heb bijna 3 jaar in Leiden gewerkt, maar eigenlijk altijd rechtstreeks vanuit m’n werk naar het station gelopen en dan door naar huis. Eeuwig zonde want Leiden zit vol met leuke koffie- lunch- eet- en drinktentjes. Eigenlijk had dit ook helemaal geen ‘7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden’ moeten zijn, maar misschien wel 100! 😀 Check eet.nu/leiden voor nog veel meer tips voor toffe restaurants in Leiden.

Café de Bonte Koe

Een lekkere kroeg waar ouwe mannetjes aan de bar worden afgewisseld door gezinnen met kinderwagens, studenten en ander publiek. Een lekkere mix dus. De glazen pui geeft je toch gevoel een beetje buiten te zitten; binnen is het niet al te groot. De inrichting van het pand was vroeger ontworpen door een slager (die er uiteindelijk nooit gekomen is), en de koetjes-tegeltjes herinneren je daaraan.

Maar je komt hier voor de bierkaart. Lekker uitgebreid met ook verschillende Leidse bieren. Betaalbaar, net even buiten de loop van het centrum (geen tot weinig toeristen) en een origineel interieur. Wat wil een mens nog meer!?

7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - de Bonte Koe7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - de Bonte Koe 7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - de Bonte Koe  

Restaurant Jacob

Lekker eten bijvoorbeeld! Jacob van der Schaaf (een echte Fries) heeft in verschillende restaurants in Nederland ervaring opgedaan tot hij zijn eigen restaurant Jacob in Leiden startte. De keuken is Frans met de Friese slag.. 😉 Dat zie je bijvoorbeeld terug in de Friese bieren op de drankenkaart en de burger van Fries suikerbrood met kalfswang, gebakken eendenlever en een compote van appel en pancetta.

7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Restaurant Jacob
7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Restaurant Jacob
7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Restaurant Jacob

Het Stadsbrouwhuis

Je kan natuurlijk naar de Bonte Koe voor je bier, maar er is nog een optie in Leiden: namelijk het Stadsbrouwhuis! Eeterij en proeflokaal Het Stadsbrouwhuis heeft maar liefst 20 wisseltaps, een eigen micro-brouwerij en een restaurant. Genoeg om een bierliefhebber een middag/avond zoet te houden!

 7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Het Stadsbrouwhuis 7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Het Stadsbrouwhuis

Chocolate Company

Misschien niet superorigineel, maar wel lekker! En mocht je op instagram al die prachtig versierde shakes al voorbij hebben zien komen, hier kan je ze dus halen!

7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Chocolate Company

7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Chocolate Company

Bistro & Aperitiefbar Jeanpagne

Eigenaar Jean is dol op.. champagne! Dus toen hij een eigen zaak ging beginnen was de naam gemakkelijk gevonden. Focus van het restaurant is champagne (en nog veel meer wijn) en de Franse keuken. Specialiteit van het huis zijn de croques; Een soort tosti’s op steroïden met bechamelsaus en dan gegratineerd uit de oven. En ja… dat klinkt zo lekker als dat het lijkt! 😉 Naast de croques kan je ook lunchen met lekkere broodjes, huisgemaakte soepen en zoete gebakjes. Voor diner hebben ze verschillende gerechten met vis of vlees, salades en één van de desserts is natuurlijk crêpes Suzette!

7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Jeanpagne 7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Jeanpagne7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - Jeanpagne

ROOS

Aan de overkant van Jeanpagne vind je lunchroom ROOS waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en alles daar tussenin. De broodjes zijn superlekker (zelf getest) en echt enorm. Leuk is dat het buitenterras een boot is op de gracht! 😀

7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - ROOS

In den Doofpot

Niet voor niets is ‘In den Doofpot‘ één van de beste restaurants van Leiden. Al sinds 1997 zit dit restaurant in een rijksmonument aan de Turfmarkt 9 (en sinds 1999 ook) op nr 10. Verrassende combinaties en smaken, prachtige presentatie van gerechten, zeer uitgebreide wijnkaart en prettige bediening zorgen voor een heerlijke avond. Inclusief biologische groenten uit eigen kas. Mocht je niet de hele tijd binnen willen zitten is er ook de mogelijkheid om de ‘In den Doofpot-sloep’ te huren voor een culinaire rondvaart over de Leidse grachten.

7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - In den Doofpot 7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - In den Doofpot 7x OngewoonLekkere adresjes in Leiden - In den Doofpot

 

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Jill schreef:

  Nog nooit in Leiden geweest, maar er zitten leuke plekjes tussen. Dat eten van Restaurant Jacob en die beker met chocolade etc van de Chocolat Company. Wauw… Ik ben stiekem heel nieuwsgierig.

 2. Amylia schreef:

  Mijn grootvader werkte ook in Leiden, voor de geneeskundigen in opleiding denk ik! Ik wil er al lang eens terug heen. Leuke plekjes

 3. mytraveljourney schreef:

  Leuke hotspot allemaal. Ga ik toch een keer bezoeken als ik in Leiden ben.

 4. priscilla schreef:

  Wat leuk, dit ga ik onthouden! Leiden is een prachtige stad en wij komen hier wel regelmatig.

 5. Jamey schreef:

  Wat een leuke hotspots! Tijd om weer een dagje uit te plannen!

 6. Fleur schreef:

  LEIDEN! mijn stadje! Hele leuke tips en ik zou hem zeker met nog 100 plekjes kunnen aanvullen. Mijn favoriete koffietentje is het Koffiehuisje aan ’t Gerecht, net om de hoek van het museum van Oudheden. Als je graag in de Bonte Koe komt, is dit ook een aanrader. De Chocolate Company is vrij nieuw in de stad en ben ik nog niet geweest

 7. Manon schreef:

  Dat ziet er allemaal goed uit en omg die shakes ik krijg er echt trek van nu hahaha

 8. Sofie schreef:

  Chocolat Company kende ik nog niet, maar dat ziet er ontzettend lekker uit. Als ik ooit in Leiden ben ga ik daar zeker weten heen!

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Ze zien er allemaal heel leuk en gezellig uit. Mijn favoriet is de Bonte Koe als ik het zo bekijk. Leuk ook dat daar zo’n gemengd gezelschap komt.

 10. Elke schreef:

  Oeeh je maakt me enorm benieuwd vooral naar nummer 4! Ga ik zeker onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.