Review: Big Mamma

Big Mamma! Dat riep ik toen dit kookboek op de mat viel.. Met maar liefst 480 pagina’s en bijna 2kg schoon aan de haak geen kookboek voor watjes.. 😉 

Stella di Viesto, die in Parijs de trattoria’s East Mamma, Ober Mamma en Mamma Prima runt is het brein achter dit kookboek. Samen met haar Italiaanse keukenbrigade maakt ze de lekkerste Italiaanse gerechten zoals ze die thuis bij haar eigen mamma en nonna voorgeschoteld kreeg.

Big Mamma - Stella di Viesto

Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken: L’aperitivo, insalata, pizza, pasta, piatti veggie, carne, pesce, dolci, the big Italian brunch, cose di base en cocktails. In veel recepten staat QB, dat betekent Quanto Basta wat ongeveer wil zeggen: ‘zoveel als nodig’. Dus ga dan af op je gevoel en op smaak.

Big Mamma - Stella di Viesto

Om de één of andere rede associeer ik de Italiaanse keuken niet echt met humor, maar dit kookboek heeft een hoop grappige foto’s anekdotes en verhaaltjes. Leuk om de enorme stroom recepten te breken.

Big Mamma - Stella di Viesto

Vissoep is als je eerste kus: je kunt je er uren op voorbereiden, maar alleen in de praktijk leer je wat het is.

Gelukkig is er ook ruimte voor de Italiaanse wijnen, bieren en digestieven. Ook in de recepten wordt een glaasje/flesje wijn hier en daar niet geschuwd. Wat bijvoorbeeld te denken van Brasato al barolo, Ossobuco, pasta alla vongole en verleidelijke carciofi. Ook staan er maar liefst 8 cocktailrecepten in het laatste hoofdstuk.

Big Mamma - Stella di Viesto

Big Mamma - Stella di Viesto

Conclusie

Pluspunten:

  • Alle recepten hebben een duidelijke beschrijving
  • Goede mix van zoet & hartig
  • Alle recepten voorzien van een foto
  • Ook een groot aantal vegetarische recepten
  • Humor
  • Prijs!
  • Apart hoofdstuk met cocktails en veel recepten met witte & rode wijn

Minpunten: 

  • Geen leeslintje

Met Big Mamma hoef je niet bang te zijn om zonder inspiratie te komen zitten. Voor de beginnende thuiskok zijn er veel makkelijke ‘instapgerechten’ en voor de gevorderde thuiskok ook genoeg recepten met wat meer uitdaging. Met dit kleurrijke en zacht geprijsde kookboek breng je thuis een ode aan de Italiaanse keukengeheimen!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.