Review: Belgian Beer Trails

Als je België zegt, zeg je bier! 😀 Achter elke abdijmuur, in kastelen, schuren, stallingen, café’s, garages en tuinhuisjes wordt wel bier gemaakt in België.. 😉 Erik Verdonck (maakt deel uit van The Belgian Beer Company, de oprichters van onder meer het bekende online platform www.beertourism.com. Hij heeft ondertussen al bijna 20 boeken op zijn naam staan!) gidst je langs tientallen brouwerijen en brouwerijmusea in alle windstreken van België, handig gesorteerd per regio.

Belgian Beer Trails - Erik Verdonck

Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken, onderverdeeld in allemaal verschillende delen van België. Nu gaan we toevallig binnenkort naar Brugge, dus extra leuk om even naar het hoofdstuk te bladeren waar Brugge bij hoort (en verder Ieper, Kortrijk, Oostende, Poperinge en Roeselare).

Belgian Beer Trails - Erik Verdonck

Het leuke was dat ik een brouwerij in Brugge in het boek zag staan waar ik nog nooit van gehoord had: Bourgogne des Flandres. Dus die gaat zeker bezocht worden tijdens ons weekendje Brugge! Update: en dat hebben we ook gedaan! Lees hier ons verslag over Bourgogne des Flandres.

Belgian Beer Trails - Erik Verdonck

Natuurlijk komen de grote brouwerijen aan bod zoals Orval, Chimay, Affligem en Lindemans. Maar ook juist heel veel kleine en micro-brouwerijen zijn vertegenwoordigd zoals Jessenhofke, Loterbol, Averbode of Bryggja Brewery.

Belgian Beer Trails - Erik Verdonck

Naast informatie over de brouwerij (welke bieren ze maken, of er rondleidingen georganiseerd worden) geeft Erik ook tips wat je verder in de stad kunt doen of interessante wandelingen met als vertrekpunt de brouwerij.

Belgian Beer Trails - Erik Verdonck

Conclusie

Pluspunten:

  • Super uitgebreide gids met brouwerijen en een duidelijke beschrijving
  • Perfect boek om een weekendje België mee te plannen
  • Ook toeristische tips wat je verder in de buurt kunt zien/bezoeken

Minpunten:

  • Misschien per hoofdstuk nog een kaartje met daarop de besproken brouwerijen zodat je je wat meer kan voorstellen qua afstanden tussen de verschillende brouwerijen
  • De brouwerijen in de hoofdstukken staan niet gesorteerd per stad, maar nogal random.. Ik zou de brouwerijen in dezelfde stad ook bij elkaar zetten

Voor de liefhebber van Belgisch speciaalbier en weekendjes weg is Belgian Beer Trails een perfect naslagwerk voor de reizende biertoerist. Misschien heb je al een weekendje België gepland (zoals wij) en kun je kijken wat er allemaal in de buurt te vinden is!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Lannoo 

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.