Review: 150 Restaurants You Need to Visit before You Die

on

Uit dezelfde serie als 150 Bars You Need to Visit before You Die is er nu de versie met 150 Restaurants You Need to Visit before You Die. Samengesteld  door Amélie Vincent, ook bekend als The Foodalist, heeft de restaurants geselecteerd die zich onderscheiden met hun menu, design en originaliteit. 

150 Restaurants you need to visit before you die

150 Restaurants you need to visit before you die bestaat uit 150 tips, verdeeld over 5 werelddelen: The Americas, Europe, Africa, Asia en Oceania. Zoals je al misschien hebt gezien; dit boek is helemaal in het Engels en ook alleen in het Engels beschikbaar. De lijst is samengesteld door de Belgische Amélie Vincent, een dame die misschien beter bekend is als The Foodalist. Op deze blog deelt ze de beste eetplekken ter wereld. Daarnaast vertegenwoordigt ze met haar communicatieagentschap ook chefs wereldwijd. Ze is dan ook kind aan huis bij bekende chef-koks als Alain Ducasse of Sergio Herman.

150 Restaurants you need to visit before you die

En de lijst: ik kan je vast zeggen; ik kom op 0 van de 150. Haha! Voorbeelden van restaurants die in het boek staan zijn: de Librije, Osteria Francescana, The Jane, White Rabbit en Noma. Wel veel Michelin gedecoreerde restaurants dus, maar dat was te verwachten in dit boek.

150 Restaurants you need to visit before you die

Het is niet even een reisgids die je erbij pakt als je toevallig een weekend Parijs hebt geboekt. Daarvoor zijn de besproken restaurants te high-end en waarschijnlijk ook al 5 maanden van tevoren volgeboekt. Daarin was de 150 Bars you need to visit een stuk laagdrempeliger. Maar misschien dat wanneer je aan het kijken bent voor een vakantie; je eerst even dit boek erbij pakt.

Amélie Vincent

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Uitgebreide beschrijvingen van de restaurants
  • Alle restaurants hebben 1 pagina tekst en 1 pagina foto’s
  • Wereldwijde dekking

Minpunten: 

  • Het zijn wel restaurants waar je niet zomaar even binnen kunt lopen

150 Restaurants you need to visit before you die is natuurlijk met een knipoog, ik ken weinig mensen die deze lijst ooit helemaal zullen afvinken. Maar het geeft je misschien wel inspiratie voor je volgende vakantie! 🙂

Engels | Druk: 1 | 9789401454421 | mei 2019 | Hardcover | 256 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Lannoo.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen! 


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.