Review: 150 Bars you need to visit before you die

De Antwerpse drankliefhebber en barman Jurgen Lijcops onderzocht ’s werelds beste bars en somt een aantal van zijn favorieten op in zijn nieuwe boek, 150 Bars you need to visit before you die. 

150 Bars you need to visit before your die

150 Bars you need to visit before you die bestaat uit 150 tips, verdeeld over 4 werelddelen: The Americas, Europe, Asia en Oceania. Inclusief 18 cocktailrecepten. Zoals je al misschien hebt gezien; dit boek is helemaal in het Engels en ook alleen in het Engels beschikbaar.

150 Bars you need to visit before your die

Enkele van zijn aanbevolen bars zijn onder meer de chique cocktailstek Dandelyan in Londen, de Dante in Lower Manhattan (die wordt bezocht door Ernest Hemingway, Bob Dylan en Al Pacino) en de Blackwell Rum Bar in Jamaica, die zich in een grot aan de kust bevindt. Qua Nederland staan er 2 bars in: The Flying Dutchmen en Tales & Spirits, beide in Amsterdam.

150 Bars you need to visit before your die

Het boek bevat ook de recepten voor 18 bekende cocktails, zodat je gelijk je dorst kunt lessen met klassiekers zoals een Gin Fizz, Rob Roy en een Sidecar. Jammer is wel dat sommige recepten wel heel erg simpel zijn.. Als in doe ijs in een glas en giet tonic erbij. :S

150 Bars you need to visit before you die

Met 150 bars voor de hele wereld ga je natuurlijk goede bars missen, maar 24 bars in Londen en helemaal niets in Berlijn?  Dat kan ik me bijna niet voorstellen.

Conclusie

Pluspunten:

  • Leuke tips als je een citytrip aan het plannen bent
  • Bij elke bar een foto

Minpunten:

  • Er is toch wel veel focus op Londen en New York
  • Sommige cocktailrecepten zijn wel erg karig

Voor elke cocktailliefhebber die een lijstje heeft met toffe plekken om naartoe te gaan; je lijstje is met 150 Bars you need to visit before you die een stuk langer geworden! ?

Dit boek is beschikbaar gesteld door Lannoo

Engelstalig | Hardcover | 9789401449120 | juni 2018 | 253 pagina’s

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.