Gegrilde ananas van de bbq

Als we gaan barbecueën is het ook wel lekker om iets van een dessert te maken. En hoe leuk is het dan om dat ook met de barbecue te doen! Ik maakte deze lekkere in bruine rum gegrilde ananas, ideaal om een lekkere barbecue mee af te sluiten.

Gegrilde ananas van de bbq

Benodigdheden voor 2-4 personen:

  • 1/2 ananas, schoongemaakt en in plakken
  • 75 ml bruine rum
  • 1 stokje kaneel
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • heel klein beetje neutrale olie om te grillen

Extra:

  • stevige diepvrieszak
  • rietje

Bereidingswijze:

  1. Het lekkerste is om de ananas goed te marineren in de rum en de specerijen. Professionele chefs zouden dat doen met behulp van een vacumeermachine, maar de meeste mensen zullen die niet thuis hebben staan… 😉 Dus dan doen we het met een rietje! 😀 Doe de plakken ananas in een grote stevige diepvrieszak (of een ander soort zak met een ziplocksluiting). Giet de rum over de ananas en doe de specerijen erbij.

Gegrilde ananas van de bbq

2. Zet nu in een hoek van het zakje een rietje en klik de ziplockstrip zo ver mogelijk dicht.

Gegrilde ananas van de bbq

3. Zuig nu met het rietje al de lucht uit het zakje. Als je klaar bent trek je met je tanden heel voorzichtig het rietje uit de zak (terwijl je blijft zuigen) en klik je met je vingers het ziplockzakje steeds verder dicht. Als het goed is heb je dan een perfect gevacumeerde zak met ananas! Lukt het niet in 1 keer, dan probeer je het gewoon opnieuw.

Gegrilde ananas van de bbq

4. Laat nu zo minimaal 2 uur marineren.

5. Wanneer je de ananas wilt grillen haal je de ananas uit de marinade. Bestrijk de plakken ananas heel licht met een beetje neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) en leg ze op de barbecue. Druk ze even aan en laat 5-6 minuten rustig grillen. Draai om en grill ook de andere kant een minuut of 4.

6. Leg de gegrilde ananas op een mooie schaal en besprenkel met nog een beetje van de rummarinade. Die is veel te lekker om weg te gooien.. 😉

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.