Fotoverslag Zeeland en Zierikzee

Ga je met me mee op fototour door de rest van Zeeland en Zierikzee? 😀

Wiskerke Onions is een familiebedrijf en wereldmarktleider in het verpakken en exporteren van uien. Nederland produceert 1,3 miljard kilo uien per jaar. Dat is 2 procent van de gehele wereldproductie. Maar Nederland land exporteert 90 procent van dit product. Wiskerke Onions krijgt de uien van telers die aan hen verbonden zijn, maar koopt ook bij op de vrije markt.

Wiskerke Onions

Landwinkel de Plantage heeft zijn eigen appel- en perenboomgaard en verkoopt ook andere lokale Zeeuwse delicatessen!

Landwinkel de Plantage

Het bedrijf Lans Tomaten is een glastuinbouwbedrijf van 52.0 hectare verspreid over twee gebieden. In het Westland/Maasland heeft het bedrijf 32.0 hectare en in Zeeland (Rilland) is er 20.0 hectare onder glas. Lans teelt de volgende typen (tros)tomaten: grove trostomaten, losse tomaten en cocktail-tomaten.

Lans tomaten

Zeewierkweker Jan Kruijsse sneed het zeewier tot nu toe met de hand. Maar nu heeft hij een speciale kor ontwikkeld, waarmee hij op het zeewier vist. ,,Het is een driehoekig stalen frame op wielen”, legt hij uit. “Daarmee rijd ik over de bodem. De kor zit ongeveer zeven centimeter van de bodem af. Aan de voorkant zit een mes waarmee het zeewier gesneden wordt en de kor is aan de zijkanten open, zodat eventuele vissen of andere dieren die in de kor terechtkomen er weer uit kunnen komen. Kruijsse ziet dat steeds meer koks zeewier ontdekken als smaakmaker, maar ook als voedingsbron zoals eiwit.

Zeewierkweker handelaar Jan Kruijsse

Hotel Grandcafé De Wildeman van Zierikzee zit op een perfecte locatie in het hart van Zierikzee en Schouwen-Duiveland. In het schitterende gerestaureerde monumentenpand bevinden zich het hotel en het restaurant.

Hotel grand cafe restaurant de Wildeman - Zierikzee

Korenmolen ‘De Hoop’ aan de Lange Nobelstraat is de jongste van de twee molens die Zierikzee rijk is. De molen is voorzien van een fraaie baard die overwegend blauw geverfd is met rood en geel gestoken lofwerk.

Molen de Hoop - Zierikzee

De man die bakt; van marketingman naar bakker; Erik bakt de kadetten, stokbroden en andere broodjes bruin! Van bloem, water en zeezout maakt hij de heerlijkste broden. Uiteraard zonder toevoegingen, gewoon puur natuur.

De man die bakt - Zierikzee

Loop eens binnen bij Koffie en T voor een heerlijk bakkie of een kopje bijzondere thee! Om mee te nemen of gelijk te proeven in het kleine cafétje achterin de zaak.

KoffieenT - Zierikzee

Het Zierikzeese Café de Gekroonde Suikerbiet (in de volksmond de Biet genoemd) dankt zijn naam aan de bietentransporten die sinds eind negentiende eeuw vanaf Schouwen-Duiveland plaats vonden. De naam dateert vermoedelijk uit 1892, maar al eerder (vanaf 1873) was er op deze plek een herberg met tapperij. Met heerlijke koffie van de Zeeuwse branding (de vers gebrande koffiebonen van De Zeeuwse Branding koffie zijn speciaal voor Zeeland gebrand. Het is een blend van 3 soorten Arcabica koffiebonen uit 3 verschillende regio’s in Brazilië, Colombia en Ethiopië) en een Stellendamse garnalenkroket. Nomnom!

De gekroonde suikerbiet - Zierikzee

En als je dan toch in Zierikzee bent, mag een bezoekje aan de Kleine Schorre natuurlijk niet ontbreken! Deze Zeeuwse wijnhoeve (met camping en proeflokaal) is al sinds 2001 in operatie en momenteel zijn er al 42.000 wijnstokken gepland. De wijngaard is uitgegroeid tot 10 ha en is daarmee één van de grootste wijngaarden van Nederland.

Wijngaard de Kleine Schorre


Deze perstrip werd mogelijk gemaakt door de betrokken bedrijven en ondernemers die in dit artikel genoemd zijn.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.