Review: Laura’s Bakery het basisbak boek

Count the memories, not the calories‘.. Altijd een lekker begin bij een bakboek vol boter, slagroom, chocolade, cake en taartjes.. 😉 Voor me ligt Het Basisbakboek van Laura’s Bakery; een collegablogster helemaal gespecialiseerd in heerlijke baksels.

Review Laura's Bakery - Het Basisbakboek

Naast een hoofdstuk over hoe het allemaal begon en tips & trucs zijn er ook 7 hoofdstukken met recepten: vullingen & toppings, koekjes, cakes, brownies, zandtaartdeeg, biscuit en schuimpjes.

Review Laura's Bakery - Het Basisbakboek

Het basisbakboek doet ook precies wat het zegt; elk hoofdstuk heeft een inleiding over een bepaalde richting van bakken, met tips, trucs, alternatieve ingrediënten, garingstijden en bakken met bijvoorbeeld verschillende bakvormen.

Review Laura's Bakery - Het Basisbakboek

Ondanks dat de recepten ‘basis’ zijn, heb ik al wel een hoop leuke dingen gezien! Jullie weten allemaal dat ik niet de grootste bakkert of zoetekauw ben, maar als ik de foto’s zie dan heb ik zelfs zin om aan de slag te gaan.. Nog wel even een cakeblik kopen.. 😉

Review Laura's Bakery - Het Basisbakboek

Voorbeelden van recepten zijn een chocoladetulband met noten & karamel, hoe maak je banketbakkersroom, amandelkoekjes met mokkacrème en een tiramisutaart. Of je smeert het natuurlijk gelijk op je heupen.. 😛

Review Laura's Bakery - Het Basisbakboek

Ik heb weinig aan te merken op dit heerlijke boek; alleen het register vind ik niet zo fijn opzoeken, maar dat kan natuurlijk persoonlijk zijn.

Conclusie

Pluspunten:

  • Goede basisuitleg
  • Bij alle recepten een foto
  • Lekker duidelijke fotografie
  • Duidelijk uitgelegde stappen
  • Soms zelfs stappenfoto’s
  • Veel baktips

Minpunten:

  • Register werkt niet zo fijn

In dit boek staat de basis van het bakken centraal. Daarnaast laat ze je zien dat je met eenvoudige variaties oneindig veel verschillende baksels op tafel kunt zetten. Ben je (net als ik) niet zo’n ster in bakken, maar zou je wel willen? Dan is dit een perfect boek en maak de zoete bakker in je los!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Forte Culinair

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.