Champagne Henriot Blanc de Blancs

Op het Champagne Henriot Blanc de Blancs Summer Party, georganiseerd door importeur Wijnkooperij de Lange, maakte ik voor het eerst kennis met Champagne Henriot. Bijzonder aan Henriot is dat sinds de oprichting in 1808 (in champagnehoofdstad Reims) het wijndomein nog steeds volledig in handen is van dezelfde familie.

Champagne Henriot - Wijnkooperij de Lange Summer Party 2017

Om het begin van de zomer te vieren werden op 26 juni 2017 bij Hangar in Amsterdam meerdere flessen Champagne Henriot Blanc de Blancs ontkurkt. Inclusief heerlijke hapjes van chef Ricardo van Ede en brigade.

Champagne Henriot - Wijnkooperij de Lange Summer Party 2017Champagne Henriot - Wijnkooperij de Lange Summer Party 2017

De hele dag alleen maar Blanc de Blancs hoor ik je denken? Ja inderdaad! Deze Henriot Blanc de Blancs is ontzettend veelzijdig; fantastisch als aperitief, maar ook een mooie begeleider bij de halve kreeft van de barbecue en zelfs de enorme kaasplank.

Champagne Blanc de Blancs is gemaakt van alleen de chardonnay-druif. De druiven voor de Henriot Blanc de Blancs komen van verschillende chardonnay-gebieden van de Champagne: Avize, Chouilly, Mesnil-sur-Oger en Vertus.

Champagne Henriot - Wijnkooperij de Lange Summer Party 2017

In de geur duidelijk tonen van amandel en wit fruit waaronder witte perziken. Mooie zuren in combinatie met een rijp, rond mondgevoel en een verbazingwekkend complexe en lange afdronk maakt dit een prachtige champagne voor elke gelegenheid.

Hieronder een leuke foto van mij met export manager van Henriot Victor Pepin. En natuurlijk een glas Champagne Henriot Blanc de Blancs… 😉

Champagne Henriot - Wijnkooperij de Lange Summer Party 2017

Champagne Henriot

Zoals ik al eerder schreef is het wijnhuis nog steeds volledig in handen van de familie Henriot sinds de oprichting in 1808. De 8ste generatie staat nu aan het roer!

Champagne Henriot - Wijnkooperij de Lange Summer Party 2017 Champagne Henriot - Wijnkooperij de Lange Summer Party 2017

Laurent Fresnet, de chef de cave; hieronder op de foto, is verantwoordelijk voor de vinificatie en continuïteit van de champagnes van Henriot.  In 2015 werd hij zelfs gekozen tot Sparkling Winemaker of the Year! In onderstaand filmpje verteld Laurent persoonlijk hoe bijzonder Henriot champagne nu eigenlijk is.

Champagne Henriot - Wijnkooperij de Lange Summer Party 2017

Verkrijgbaarheid

De champagnes van Henriot (naast de Blanc de Blancs is er ook de 1998 & 2000 Henriot Cuvée des Enchanteleurs, Henriot rosé, 2006 Henriot millésimé, Henriot Brut Souverain en de Henriot Cuvée 38) zijn verkrijgbaar via de webshop van Wijnkooperij de Lange => www.wijnkooperijdelange.nl/frankrijk/champagne.

Champagne Henriot


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wijnkooperij de Lange. 

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.