Bébo: Koffielikeur uit Cuba!

on
Denk je aan Cuba, dan denk je aan flinke sigaren, sterke rum en overheerlijke koffie. Maar vanaf nu hoort koffielikeur ook in dit rijtje! Bébo dankt zijn onderscheidende smaak aan één van de beste koffiebonen ter wereld: de Cubaanse 100% Arabica.
Bébo: Koffielikeur uit Cuba! 
Anders dan anders
De koffiebonen worden zorgvuldig met de hand geplukt in de bergen van de Sierra Maestra. Het is lastig deze koffie in grote getalen te verkrijgen buiten Cuba, waardoor het product in eerste instantie beperkt beschikbaar is. Om ervoor te zorgen dat de authentieke smaak van de Cubaanse koffie het best bewaard blijft, zit er in Bébo Cuban Coffee Liqueur minder suiker dan andere koffielikeuren en is er geen karamel aan toegevoegd. Daarnaast bevat het product geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Volgens een oude legende dankt Bébo Cuban Coffee Liqueur zijn naam aan een gelijknamige geheime underground club Bébo in Havana.
Bébo: Koffielikeur uit Cuba!
De Legende

De oorsprong van Bébo gaat terug naar een geheime club in Havana genaamd Club Bébo.  De plek waar artiesten, beroemdheden en andere vrije geesten elkaar ontmoetten wanneer ze samen wilden zijn, zonder buitenstaanders. De meest populaire dranken waren rum en Señora Béba’s bekende Cuban Coffee Liqueur – altijd geserveerd uit koffiekopjes, voor het geval dat de autoriteiten of andere ongewenste gasten plotseling opdoken. Via Café Bébo kon je toegang verkrijgen tot de club. Mits je wist dat je je koffie ‘Mucho Gusto’ moest bestellen.

Bébo: Koffielikeur uit Cuba!

De Bijzondere band van de Kuyper met cuba

Myriam Hendrickx (Master distiller bij Koninklijke De Kuyper) wist gelijk welke koffie ze wilde gebruiken voor de nieuwe koffielikeur. De liefde voor salsa bracht haar in haar jongere jaren naar Cuba. Samen met haar Cubaanse man (en twee dochters) woonde ze zelfs een aantal jaar op Cuba. De kopjes koffie van haar schoonmoeder waren legendarisch en onovertroffen.

Maar koffiebonen uit een communistisch land exporteren was makkelijker gezegd dan gedaan… Het duurde maar liefst een jaar en honderden mails, maar uiteinde kreeg Myriam een paar duizend kilo bonen. En dat is het ook voor nu!

Bébo: Koffielikeur uit Cuba!

Cocktails

Bébo is heel lekker gewoon zo puur met een ijsblokje, maar is ook heel geschikt om cocktails mee te maken!

De signature serve van Bébo is de Café Mucho Gusto, en die maak je zo:

 • 30 ml Bébo Cuban Coffee Liqueur
 • 1 barlepel fijne suiker
 • 30 ml verse espresso
 • 30 ml vodka of mezcal
 • 3 koffieboontjes

Bereidingswijze:

 1. Koel je martiniglas met ijs
 2. Doe in bovengenoemde ingrediënten in een shaker met ijs
 3. Shake it till you make it!
 4. Gooi het ijs uit je glas
 5. Giet de inhoud van de shaker via een strainer in het glas. Door het zeefje krijg je een mooi schuim op je cocktail
 6. Garneer met de koffieboontjes.

Bébo: Koffielikeur uit Cuba!


Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.