Het laatste jaar ben ik meer aan het letten op de hoeveelheid eiwitten die ik eet elke dag, maar soms heb ik even genoeg van alle skyr, kwark en kipfilet. Een gekookt ei is eigenlijk altijd goed, maar zo een ei wegwerken is niet iets wat ik voor m’n plezier doe. Dan liever een paar gevulde eieren! Een gekookt eitje even laten trekken in een beetje Guinness en het dan vullen met een mengsel van dooier, kwark, mayonaise, Guinness bier en uitgebakken cervelaat is dan wel heel goed te doen!

Gevulde eieren in Guinness bier en een topping van uitgebakken cervelaat

Benodigdheden voor ± 4 halve gevulde eieren

*Ik gebruikte de Stegeman ‘kan ook anders’ cervelaat, die bevat 15% boterbonen en daardoor 30% minder vet.

Bereidingswijze

  1. Doe de hardgekookte eieren (gewoon zo heel, zonder schaal) in een klein bakje gevuld met Guinness bier. Zorg dat ze helemaal onderstaan en laat ±1 uur zo trekken.
  2. Bak de blokjes cervelaat in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  3. Haal de eieren uit de Guinness (gooi niet weg, want haal hier een beetje bier uit voor de vulling) en snij met een scherp mes in de lengte doormidden.
  4. Haal de dooiers voorzichtig uit het eiwit en prak de dooiers fijn met de mayonaise, kwark, 2 theelepels bier, paprikapoeder, mosterdpoeder, peper en zout.
  5. Hak de uitgebakken cervelaat nog wat fijner als het nog wat grof is en meng de helft van de kruimels door de vulling.
  6. Zet de vulling ±20 minuten in de koelkast om op te stijven.
  7. Haal de vulling uit de koelkast en vul de eitjes (ik gebruikte een spuitzak, maar je kunt het ook gewoon met een lepeltje doen) en strooi de overgebleven cervelaatkruim over de eitjes.
  8. Enjoy!
Gevulde eieren in Guinness bier en een topping van uitgebakken cervelaat

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE RECEPTEN: