Woensdag Whiskytip: Sheep Dip

Sommige van jullie weten misschien wel dat ik ongeveer 6 jaar in een slijterij heb gewerkt tijdens mij studententijd; en in die winkel heb ik me verdiept in de verschillende whisk(e)y’s. De eerste whisky die ik zelf kocht toen was Sheep Dip; ik had een klein proefflesje van de importeur gekregen om te proeven en vond het heerlijk!

In die tijd kreeg je nog een schattig tonnetje met schapenvacht erbij voor je fles (waarom een ton lees je hieronder), dus ik was gelijk verkocht. Pff.. vrouwen! 😉

sheep dip review

De naam is ontstaan omdat de Britse boeren in vroegere tijden in conversaties naar hun whisky’s refereerden met de term Sheep Dip. Omdat het in die tijd illegaal was whisky te stoken en om te voorkomen dat men belasting moest betalen over de opbrengsten van de whisky verkoop werd de whisky verstopt in vaten gemerkt als Sheepdip (een vloeistof waarmee men schapen ontwormde). Later zetten drank distributeurs deze traditie voort door boeren voor een vat whisky een vat Sheep Dip te factureren, om zo de wol over de ogen van de boerin te kunnen trekken.[bron: mitra.nl]

Sheep Dip is een blended malt whisky, samengesteld uit 16 verschillende single malt whisky’s, uit elk van de 4 traditionele malt whisky regio’s. Elke gebruikte single malt whisky is tussen de 8 en 21 jaar oud en zijn in nieuwe Amerikaans eiken vaten gerijpt.

Neus: Rond en delicaat, bloemig, honing, fruit (appel, peer, meloen) en de geur van amandelen. Smaak: Soepel en medium krachtig, fruitig met een beetje moutige (korte) afdronk. Echt een fijne whisky als je niet van al te branderige whisky’s houdt, maar meer gaat voor een soepele en fruitige whisky.

Prijs: €23,95 – €30,99 afhankelijk bij welke (online)winkel je het koopt.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.