Vispakketje uit de oven

Een pakketje uit de oven noem je ook wel ‘en papillote’ voor als je eens fancy wilt doen… 😉 Eigenlijk is het heel simpel: vis, groente, peper, zout, drupje witte wijn, pakketje dichtmaken, in de oven schuiven, klaar.

Ik vind dit zelf meer een voorgerecht zo, maar ik heb er een hoofdgerecht van gemaakt door er lekkere risotto bij te serveren. Maakt het misschien iets minder ‘light’ maar wel lekkerder… 😉

Vispakketje uit de oven

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 300 gram stevige visfilet, ik heb hier victoriabaars gebruikt, maar je kan ook een stuk kabeljauw gebruiken bijvoorbeeld.
  • 4 dunne plakjes sinaasappel
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1/2 venkel, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel witte wijn
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg twee vellen bakpapier plat op je aanrecht. Verdeel hierover de dunne plakjes venkel.

Vispakketje uit de oven

Snij het stuk vis in twee filets en leg op elk stapeltje venkel een stuk vis.

Vispakketje uit de oven

Leg op de vis 2 plakjes sinaasappel en bestrooi met peper en zout.

Vispakketje uit de oven

Vouw het bakpapier een beetje omhoog en leg de cherrytomaatjes erbij. Voeg dan ook een eetlepel witte wijn toe.

Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht met een metalen paperclip (ik heb een soort clipjes bij de Flying Tiger gekocht, werken perfect) of bind dicht met een stukje keukentouw. Het geheel moet stomen, dus zorg dat er geen gaten of openingen in het bakpapier zitten. Mocht er nu iets scheuren, doe er dan een nog een laag aluminiumfolie omheen om het wel dicht te krijgen. De garing duurt dan waarschijnlijk wel langer!

Vispakketje uit de oven

Leg de pakketjes (voorzichtig!) in de voorverwarmde oven en stoom in ongeveer 20-30 minuten (afhankelijk van hoe dik je filetjes zijn) gaar.

Serveer het vispakketje in het bakpapier, dan lopen niet gelijk alle sappen weg. Knijp de sinaasappel uit over de vis en enjoy! Ik heb er dus een simpele risotto met venkel bij gemaakt, was echt een supermooie combinatie met de vis en de sinaasappel.

wijntip new

Drink hierbij een frisse witte wijn, dat is lekker met de vis en de sinaasappel. Bijvoorbeeld een Portugese vinho verde of een sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.