Even tijd voor jezelf met een schilderworkshop en een glas wijn van Gallo Family Vineyards

Hoe vaak neem jij echt even tijd voor jezelf? Telefoon eens niet binnen handbereik, niet de laptop op schoot, geen was die nog opgevouwen moet worden… Echt even lekker ontspannen? Is het antwoord bijna nooit? Dan ben je precies zoals ik. Lunchen achter de computer; je schuldig voelen als je om 16:45 de computer afsluit en bijvoorbeeld vinden dat je altijd whatsappjes binnen 10 minuten ‘moet’ beantwoorden. Maar Gallo Family Vineyards heeft iets verzonnen om mij even echt me-time te geven: een schilderworkshop inclusief wijn!

Even tijd voor jezelf met een schilderworkshop en een glas wijn van Gallo Family Vineyards

Schilderen als Andy Warhol

Bij Andy Warhol denk ik gelijk aan de blikken soep of de portretten van Marilyn Monroe. Maar mezelf? Nee, dat had ik me nog niet in kunnen denken. Ik vind mezelf daarvoor ook helemaal niet fotogeniek genoeg voor. Haha! Maar ik moest eraan geloven; een enorme doos met schilderspullen, een doek, standaard, een bewerkte selfie en een doos wijn was alles wat ik nodig had om te ontspannen.

De cursus werd gegeven door het Grachtenatelier, een atelier aan de Oude Gracht in Utrecht waar je verschillende workshops kunt doen, events kan houden en bijvoorbeeld vrijgezellenfeestjes kunt organiseren. En nu met de huidige corona-maatregelingen ook online via zoom. En dat was toch wel erg leuk! De afbeelding was zo afgedrukt dat je verschillende tinten grijs kon overtrekken carbon papier op het doek. Daarna mocht je zelf kiezen voor verschillende tinten voor het gezicht, het haar en de kleding. En dan werd de donkerste kleur op de print ook de donkerste tint van de verf. En dan maar aan de slag! Het kostte mij ongeveer 3 uur om alles netjes in te kleuren, inclusief de achtergrond. Maar die uren vlogen echt voorbij. Heerlijk zo geconcentreerd met verf kliederen en met een glaasje Gallo Family Wines op proberen binnen de lijntjes te blijven kleuren. Ik ben niet zo goed met zelf iets vanaf 0 schilderen, maar heb zelfs al online gekeken naar afbeeldingen om over te trekken.

Ook Gallo Family Vineyards vindt dat wij allemaal iets meer mogen ontspannen en de tijd mogen nemen voor een extra beetje me-time!

Gallo Family Vineyards

Joseph Gallo was een immigrant uit Piemonte in Italië die tijdens de Drooglegging in Amerika een illegaal wijnbouw- en distributienetwerk had opgezet. Nou illegaal… Wijn was voor religieuze doeleinden toegestaan; waardoor de productie van kerkwijn explosief toenam. Na de Drooglegging maakten zijn zonen Ernest en Julio van Gallo in 1933 een officieel wijnbouwbedrijf. Julio leidde de productie en Ernest nam de leiding over de marketing. Ernest wilde Amerika “wijnbewust” zou zijn en hij wilde Gallo-wijnen “de Campbell Soup of the wine industry” maken. En weer een mooi lijntje naar de Andy Warhol workshop.

Tegen het einde van de jaren zestig was het bedrijf één van de grootste wijnproducenten in de VS. De oprichters van Gallo Family Vineyards leven niet meer; Julio stierf bij een auto-ongeluk in 1993 en Ernest stierf in 2007. Het wijnbedrijf wordt nu gerund door twee van Julio’s kleinkinderen: Matt en Gina.

En zoals je hieronder kan zien, mijn andere favoriete momentje voor mezelf met Gallo Family Vineyards is een potje ouderwets puzzelen!

puzzelen
Verkrijgbaarheid

Tijdens de schilderworkshop dronken we de Gallo Family Vineyards Pinot Grigio en de Gallo Family Vineyards Cabernet Sauvignon. Beide hele fijne wijnen (zeker voor €6!) om zo bij de borrel te drinken of om lekker open te trekken bij het diner. Check ook even mijn recept van stoofperen in Gallo Moscato wijn met hangop en walnoten mocht je nog op zoek zijn naar een lekker dessert.

Gallo Family Vineyards Pinot Grigio is verkrijgbaar bij:
– PLUS
– Hoogvliet
– Poiesz
– COOP
– Makro
– Dagwinkel
– Lekker makkelijk

Gallo Family Vineyards Cabernet Sauvignon is verkrijgbaar bij:
– PLUS
– SPAR
– Poiesz
– Jan Linders
– Makro
– Dagwinkel
– Lekker makkelijk
– perfectewijn.nl


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Gallo Family Vineyards, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.