Rondreis Schotland =>> Edinburgh

En dit is alweer de laatste volle dag in Schotland! 🙁 Maar gelukkig hadden we een sjiek ontbijtje in het G&V Royal Mile Hotel: een heerlijke Eggs Benedict! Daar komen we de dag wel mee door… 😉

Eggs Benedict - G&V Royal Mile Hotel

The Scotch Whisky Experience

We waren gisteren al langs The Scotch Whisky Experience gelopen, maar toen was het superdruk, dus stond het voor deze dag als eerste op het programma. Je koopt een kaartje voor een bepaalde tijd, dus daar moet je wel rekening mee houden als je eigenlijk gelijk had willen gaan (zoals wij).

Je maakt eerst een ritje in een whiskyvat (op een rails als in een soort spookhuis) langs filmpjes over het proces van whiskymaken. Daarna stap je uit en zijn er nog wat potten om te snuffelen en te voelen. Daarna krijg je met de hele groep een presentatie over de verschillende soorten whisky die er gemaakt worden in Schotland. Door midden van een kraskaart kan je krassen en ruiken hoe de verschillende whisky’s geuren.

The Scotch Whisky Experience

Als afsluiter mag je 1 whisky kiezen om te drinken en die mag je daarna in de grootste whiskyverzameling van de wereld opdrinken. Bijna 3400 flessen single malt zijn in 35 jaar tijd verzameld door de Braziliaan Claive Vidiz. Bijzonder om hier doorheen te lopen!

The Scotch Whisky Experience

The Dome

Daarna hebben we lekker door de stad gewandeld en een beetje geshopt. Toen het weer tijd werd voor een drankje had ik in het ANWB Extra gidsje gezien dat er een oud bankgebouw was omgebouwd tot restaurant/café The Dome. Dat wilde we natuurlijk wel eens zien; en het was ook echt prachtig! 😀

The Dome - Edinburgh The Dome - Edinburgh

Edinburgh is echt een prachtige stad en ideaal voor een stedentrip. Er is genoeg te zien, te doen en te shoppen. 😉

Edinburgh

Parliament House Hotel

Toen we klaar waren met rondlopen en shoppen gingen we inchecken bij ons laatste hotel: Parliament House Hotel. Ook in het centrum (en 2 min lopen van de parkeergarage waar de auto stond, maar dan aan de andere kant van het spoor. Het station van Edinburgh ligt trouwens precies in het midden van de stad, dus als je ooit met de trein naar Edinburgh gaat dan stap je midden in het centrum uit. Ideaal!

Parliament House Hotel - Edinburgh

Parliament House Hotel ligt ook vlakbij Calton Hill, een 100 meter hoge heuvel met een aantal Grieks geïnspireerde bouwwerken en monumenten. De kamers van het Parliament zijn schoon en simpel; het is misschien een beetje oubollig en gedateerd, maar zeker voldoende voor een weekendje Edinburgh.

Parliament House Hotel - Edinburgh

We hebben ook in het hotel gegeten; o.a. brie & frambozenpakketjes, echt lekkere sappige steak, goeie frieten, lekkere chocolade/brownie taart toe… En natuurlijk weggespoeld met een lekker flesje Viognier.. 😉

En dan lekker slapen voor ons laatste nachtje (vasteland) Schotland!dag 10 rechts

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.