Rondreis Schotland =>> Fort William – Urquhart Castle – Loch Ness – Inverness

Het werd tijd om Mull te verlaten. En dan moet je dus weer met de ferry! 🙂 Het handige is dat je voor de kleine ferries niet hoeft te boeken (het is wel handig om van tevoren even de timetable uit te printen, dan sta je niet een half uur te wachten) en dat je gewoon aan boord met je pinpas/creditcard kunt betalen!

Rondreis Schotland Dag 3

Na nog een ferry kwamen we aan in Fort William om even te stoppen, wat te lunchen en een beetje te winkelen. Leuk (toeristisch) stadje onder de rook van de hoogste berg (1345m) van Groot-Brittannië: de Ben Nevis. Vanuit Fort William kan je allerlei trektochten ondernemen naar de top van de Ben Nevis. Helaas was de dag nogal mistig en konden we vanaf de grond de top niet zien. Vanuit Fort William kan je ook een treintocht maken met de ‘Harry Potter-trein’ mocht dat meer je ding zijn. 😉

Urquhart Castle

Rondreis Schotland Urquhart Castle

Daarna door naar Loch Ness! 😀 Helaas geen Nessie gezien… 🙁 We stopten bij Urquhart Castle. Urquhart Castle is een 13e-eeuws kasteel, gelegen aan Loch Ness nabij Drumnadrochit.

Rondreis Schotland Urquhart Castle

Er is zelfs nog een klein Hollands tintje aan het kasteel; bij de restauraties in 1921 vonden de werklui een waterkan, waarschijnlijk gemaakt in de 15de eeuw in Nederland.

Inverness

Na Urquhart Castle en Loch Ness reden we door naar ons overnachtingsadres in Inverness: Kingsmills Hotel. Ziet er chill uit toch? Alleen jammer dat ze onze reservering voor een dag later in het systeem hadden gezet en wij daar aan de balie stonden van ‘we hebben echt gereserveerd?!’ *puppy eyes on*… Gelukkig was het een foutje van het hotel, en niet van ons.. Maar goed; de kamer: lekker fluffy bedje, leuk zitje… Heerlijk om na zo’n lange dag even te relaxen.

Kingmills Hotel Inverness

En toen weer door naar het eten! 😀 De serre is heel licht met grote ramen die uitkijken op de tuin. De kaart zag er veelbelovend uit en we hebben heerlijk gegeten.

Kingmills Hotel Inverness

We hebben echt gesmuld van de confit van eend met foie gras, gebakken coquilles op een bedje van varkenswangetjes, hert in koffiekruim en met parmaham omwikkelde zeeduivel en als nagerecht een sinaasappel chocoladetaartje en een kaasplankje . Alles zo lekker als het klinkt en eruit ziet. Maar de service bleef een beetje achter op wat er uit de keuken kwam. Jammer; gemiste kans voor dit restaurant.

En als klein afsluitertje in de bar van het hotel nog een ginproeverijtje besteld met een aantal gins uit Schotland! Waaronder Harris Gin, Streathearn Gin en Eden Mill Hop Gin. Waarbij Franz de Streathearn Gin zó lekker vond dat hij gelijk ging googelen waar je dat kon kopen… 😉

Gin tasting Scotland

dag 5 rechts

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.