Rondreis Schotland =>> Reizen met de boot

Zoals ik al vertelde in de voorbereidingen zijn we dus met de DFDS Seaways naar Newcastle gevaren. Op de dag van vertrek moet je zorgen dat je tussen 15:00 – 16:45 bij de haven van IJmuiden bent, anders mag je niet meer mee. En omdat IJmuiden voor ons 45 minuten rijden is hadden we nog de hele dag om lekker relaxt op te staan, laatste dingetjes te regelen en de koffer in te pakken. We waren ruim op tijd bij de boot; het enige nadeel is dat je dan moet wachten tot je door de crew het seintje krijgt dat je mag gaan rijden. En met honderden auto’s, vrachtwagens, campers, caravans, fietsen en motoren die allemaal mee moeten kan dat wat lang duren. Genoeg tijd dus om je koplampstickers netjes op te plakken, de kaart alvast te vouwen op Schotland en wat foto’s te maken van de boot.

Rondreis Schotland DAG 1 Rondreis Schotland DAG 1 Rondreis Schotland DAG 1

TIP: Je mag niet meer bij de auto als je gaat varen, dus wij hebben thuis een klein koffertje ingepakt met voor 1 nacht kleding & toiletspullen. Dan hoef je ook niet met je grote koffer te sjouwen door de smalle gangetjes op de boot. 

De boot

Op de heenreis hadden we een simpele 2 persoons binnenhut (dus zonder raampje) met een stapelbed. Misschien niet een heel glamorous begin van de vakantie, maar echt prima voor 1 nacht. Je slaapt daar toch eigenlijk alleen maar…Kamer

Het eerste wat me opvalt hoe groot dit ding eigenlijk wel niet is.. Op verschillende dekken zijn verschillende restaurants, barretjes, een grote shop en zelfs een bioscoop helemaal onderin. Een nadeel: geen gratis wifi aan boord… Maar het belangrijkste eerst natuurlijk: een biertje! 😀

Op dek 12 is een heel groot terras met een bar, waardoor je lekker naar buiten kunt kijken onder het genot van je eerste Britse biertje. Lekker mensen kijken en kijken hoe de laatste vrachtwagens aan boord worden gestuurd.

Rondreis Schotland

Daarna gingen we op tijd lekker pizza eten met een wijntje erbij; want we hadden om 20:00 afgesproken om naar de film te gaan! Er zijn twee zalen met in elke zaal een film om 18:00, 20:00 en 22:30. De films zijn wel allemaal zonder ondertiteling, dus daar moet je wel rekening mee houden. Wij hebben Captain America: Civil War gezien, best een actuele film dus!

Rondreis Schotland

Na de film nog even een drankje gedaan in één van de bars en daarna naar bedje toe.dag 2 rechts

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.