Rock Oyster bloody nail cocktail

Ik heb al eerder een artikel geschreven over 1 van de whisky’s van Douglas Laing; de Epicurean Lowland Whisky. Nu hebben we de hand weten te leggen op een andere whisky van dezelfde familiebedrijf en bottelarij: Rock Oyster Blended Malt Scotch whisky.

Rock Oyster Blended Malt Scotch Whisky - Bloody nail cocktail

Rock Oyster Blended Malt Scotch Whisky - Bloody nail cocktail

In de serie regionale blended malts van Douglas Laing is er nu de Rock Oyster, samengesteld uit whisky’s van verschillende Schotse eilanden. De gebruikte whisky’s zijn afkomstig van de eilanden Jura, Arran, Islay en Orkney. Rock Oyster is een heerlijk volle whisky met veel invloeden van de zee, turf, peper, rook en zoetheid. Hij is non chill filtered (zonder koude filtering) en met zijn natuurlijke kleur gebotteld op een sterkte van 46.8%. Pittige jongen dus.

Douglas Laing’s Managing Director Fred Laing zei over deze whisky:

“If I could select just one dram to transport the whisky enthusiast to the Islands of Scotland, it would be this one.”

Douglas Laing & Co

Douglas Laing & Co werd als familiebedrijf opgericht in 1950 door Fred Douglas Laing. De Managing Directors, Fred en Stewart Laing zijn nu de eigenaars van het familiebedrijf, dat als één van de top 3 onafhankelijke bottelaars van Schotland wordt beschouwd. De basis van het succes en de prachtige oude voorraden single malt whisky’s zijn aan de slimheid van vader Douglas te danken. Hij bleek een neus te hebben voor goede whisky en na 1945 begon Douglas Laing in de whisky business. Door het veelvuldig intekenen op lageringen waar hij handel in zag hebben de gebroeders Laing nu nog schitterende oude voorraden, die door pa’s vakkennis zorgvuldig geselecteerd waren. Als gevolg van onenigheid over opvolgingskwesties besloten Fred en Stewart in 2013 uit elkaar te gaan.

Fred en dochter Cara gaan door onder de naam Douglas Laing, met merknamen als Provenance, Director’s Cut, Old Particular en de regionale blended malts. Stewart gaat verder met zijn twee zoons Scott en Andrew (de mannen achter Edition Spirits) onder de naam Hunter Laing. Zij hebben o.a. de merken Old Malt Cask en Old & Rare gekregen. De scheiding is overigens in goede harmonie verlopen, van de voorraad kregen beide broers keurig ieder de helft.

Rock Oyster Blended Malt Scotch Whisky - Bloody nail cocktail

Bloody Nail

De cocktail die ik heb gemaakt met de Rock Oyster is een twist op de bekendere rusty nail; een mix van whisky met drambuie en ijs. De Bloody nail is een variatie hierop met als extra ingrediënt Campari wat de cocktail een mooie rode kleur en wat meer fruitigheid geeft.

Benodigdheden voor 1 bloody nail:

  • 35ml Rock Oyster Blended Malt Scotch Whisky
  • 35ml Drambuie
  • 20ml Campari
  • ijs

Bereidingswijze:

1. Doe de ijsbollen/ijsblokjes in een tumbler glas.
2. Schenk hierover de whisky, drambuie en als laatste de Campari.
Rock Oyster Blended Malt Scotch Whisky - Bloody nail cocktail Rock Oyster Blended Malt Scotch Whisky - Bloody nail cocktail

Kijk voor meer informatie op de site van De Monnik Dranken

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.