Review: Sirocco Sabrina Ghayour

Misschien ken je Sabrina Ghayour nog van haar eerste boek: Persiana. Nu is ook haar tweede boek in Nederland verschenen en kunnen we opnieuw genieten van haar heerlijke kijk op de Midden-Oosterse keuken.

Sabrina Ghayour - Sirocco

Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken met recepten: perfecte ontbijtjes & brunchgerechten, lichte hapjes & hartige tussendoortjes, spectaculaire salades & bijgerechten, heerlijke hoofdgerechten en grandioos gebak & zoete traktaties. Daarnaast geeft ze in een inkijkje in haar voorraadkast met een korte uitleg van alle verschillende kruiden en ingrediënten.

Sabrina Ghayour - Sirocco

Elk recept heeft een korte (soms persoonlijke) inleiding over bijvoorbeeld de geschiedenis van een ingrediënt of recept waardoor het recept gelijk meer gaat ‘leven’. Soms staan er ook tips in hoe je sommige producten kan vervangen om bijvoorbeeld een gerecht vegetarisch of makkelijker te maken.

Sabrina Ghayour - Sirocco

Ik mocht een paar weken geleden al voorproeven en kennis maken met Sabrina! Superleuk! 😀 Hieronder het bewijs:

Sabrina Ghayour - Sirocco

We smikkelden onder andere van een freekehsalade met granaatappelpitjes, rode ui en amandelen, lamsgehaktballetjes met Griekse yoghurt saus en als klapstuk de pavlova met nectarines, amandelen en munt. Goddelijk! 😀

Sabrina Ghayour - Sirocco Sabrina Ghayour - SiroccoSabrina Ghayour - Sirocco

Maar er staan natuurlijk nog veel meer recepten in het boek.. Wat te denken van filospiralen met artisjokharten, tajine van kikkererwten, dadelscones, lamsvlees met komijn of in wijnbladeren gebakken feta.

Sabrina Ghayour - Sirocco

Het is een mix van vegetarische recepten en gerechten met vlees of vis. Leuk is ook dat Sabrina een aantal drankjes/cocktails heeft opgeschreven in haar boek. Let wel: de recepten in Sirocco zijn niet authentiek Midden-Oosters, maar weerspiegelen de ongecompliceerde en smaakvolle stijl van koken van Sabrina.

Sabrina Ghayour - Sirocco

Maar is er dan niets te miepen? Misschien één klein dingetje.. Soms heeft ze een foto van een tafel vol met lekkere gerechtjes waar bijstaat op welke pagina het recept staat. Maar dan zijn er nog steeds recepten zonder foto, terwijl er op de ‘overzichtstafel’ nog wel ruimte was voor een extra muffin + paginaverwijzing.

Conclusie

Pluspunten:

  • Heerlijke recepten in de stijl van Persiana
  • Niet al te moeilijke recepten. Als je vaker met Midden-Oosterse kruiden/producten werkt zijn deze recepte zeker geen probleem
  • Twee leeslintjes
  • Zeer uitgebreid register
  • Genoeg variatie in vega en vlees/vis
  • Kleurrijke en heldere fotografie
  • Supervrolijke cover

Minpunten:

  • Bij een paar recepten geen foto

Voor wie de Midden-Oosterse keuken meer wil leren kennen is Sirocco een heerlijk boek waarmee je naar hartelust kunt koken en experimenteren. En als je dan toch lekker op dreef bent, neem dan gelijk Persiana ook mee.. Zal je geen spijt van krijgen! 😉

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.