Review: Scandinavisch comfort food – Trine Hahnemann

De Deense kok en schrijfster Trine Hahnemann laat je zien in Scandinavisch Comfort Food hoe je met veelal biologische seizoensproducten heerlijke Scandinavische gerechten kunt maken.

Review Scandinavisch comfort food

Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken met recepten: wat ik overdag eet, onze familiediners, mijn liefde voor groente, soepen voor alle seizoenen, de salades die ik eet, tafelzuur / jams & smaakmakers, de broden die ik bak en zoetigheden.

Review Scandinavisch comfort food

Belangrijk voor Trine is het gevoel voor hygge; een soort mix van gezelligheid en knus. Bijvoorbeeld een hyggelig huis, zomer-hygge of werk-hygge. Een gevoel dat diep in de Deense bevolking zit. Recepten die goed bij dit gevoel passen zijn bijvoorbeeld de Mormors (oma’s) gele erwtenstoof, ‘brandende liefde’ met koolraapwortelpuree of de pecannotentaart met roggekorst.

Review Scandinavisch comfort food

Het zijn echte comfortfood recepten met stoofvlees, veel soepen, salades en verschillende soorten taarten om het kerstdiner mee af te sluiten. Natuurlijk ook veel vis zoals vissoep, viskoekjes, kabeljauw op traditionele wijze en gerookte makreel. Leuk is ook dat er een recept in staat om zelf knackebrod te maken!

Review Scandinavisch comfort food

De recepten zijn duidelijk beschreven met tussen de hoofdstukken door verhalen en anekdotes van Trine. De recepten variëren van gemakkelijk tot iets uitdagender. In de recepten voor brood gebruikt Trine verse gist, terwijl in Nederland we vaker gedroogde gist gebruikt, dus let daarop als je iets wilt maken.

Review Scandinavisch comfort food

Conclusie

Pluspunten:

  • Alle recepten hebben een duidelijke beschrijving
  • Goede mix van vegetarisch & vlees/vis
  • Alle recepten voorzien van een foto
  • Comfortfood waar je de winter wel mee door gaat komen

Minpunten: 

  • Geen leeslintje

In meer dan 130 recepten geeft Trine je in Scandinavisch comfort food een hyggelig gevoel van binnen met huiselijke Scandinavische recepten. Met de donkere dagen voor de deur kan iedereen wel wat hygge gebruiken.. 😉

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Terra.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.