Review: Kaneel & Kardemom

Ik zag Kaneel & Kardemom van Anne Shooter laatst liggen bij een leuke kleine boekhandel in Rotterdam en mijn oog werd er gelijk naar toe getrokken. Ook al weet ik niet zo veel van de Joodse keuken (misschien wat kreten uit de Nanny.. 😉 ) maar de titel en de omslag spreekt me al heel erg aan. Eens kijken wat Joods bakken dan toch inhoudt! 🙂

Kaneel & Kardemom

Anne Shooter groeide op in Londen en werkte 20 jaar als journalist bij een krant. Op veertigjarige leeftijd besloot ze van haar passie voor koken haar werk te maken (respect!) en schrijft nu voor de Daily Mail over eten en koken. Dit boek is ontstaan om de recepten van haar oma’s, moeder en tantes niet verloren te laten gaan. Maar de meeste recepten zijn wel in een moderner jasje gestoken.

Kaneel & Kardemom

Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken met recepten: cakes & taarten, koekjes, desserts, bakken voor Pesach, brood, zoete broodjes, zoete deegwaren en hartige deegwaren. In het hoofdstuk over Pesach zitten er ook een hoop glutenvrije recepten bij, omdat het traditie is om zonder gist te bakken met Pesach. Dus handig als je daar een keer op moet letten!

Kaneel & Kardemom

Mijn favoriete nootje is de pistache en die wordt veelvuldig gebruikt in dit boek; in baklava, chocoladebrownies met pistache, pistache-kardemomkoekjes en ga zo maar door. Klinkt allemaal gruwelijk lekker… 😉 Heb ik al gezegd dat ik NU tahin-honingkoekjes moet hebben? 😛 Maar ook voor de hartige bakker is er genoeg Joods te bakken; wat te denken van bagels, uienpletzels of een shakshukapizza. Je moet wel de weg weten naar een goede Turkse supermarkt, want een aantal producten zal je niet snel bij je appie om de hoek kunnen vinden.

Kaneel & Kardemom

Alle recepten zijn duidelijk en bondig met 1 of 2 zinnen inleiding per recept. Niet alle recepten hebben een foto (jammer) en een gedeelte van de recepten heeft een soort grijzig vlak als achtergrond. Doet een beetje af aan de kleurrijke recepten.

Kaneel & Kardemom

Conclusie

Pluspunten:

  • Lekker veel recepten met noten
  • Glutenvrije recepten
  • Veel variatie in zoet en hartig
  • Bijna alle recepten zijn vegetarisch (een paar met kip en vis)

Minpunten:

  • Niet alle recepten hebben een foto
  • Ik vind de grijze achtergronden een beetje flets
  • Ze zegt in het begin dat je de roomboter ook gewoon kunt vervangen door margarine…. :S
  • Ietsje meer achtergrondinformatie bij de recepten was wel leuk geweest

Voor wie dol is op de smaken van het Midden-Oosten (pistache, dadels, granaatappel, kardemom, honing, tahin, halva) en graag bakt is Kaneel & Kardemom een boek dat niet in je kast mag ontbreken!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.