Review: Groene Burgers – Martin Nordin

Martin Nordin is werkzaam in de communicatiebranche en als hij niet werkt is hij op zoek naar de ultieme vega-burger! In Groene Burgers staan maar liefst 31 vegetarische en vegan burgers, inclusief recepten voor toppings, sauzen, broodjes en bijgerechten.

Boeken algemeen

Review Groene Burgers - Martin Nordin

Het boek bestaat uit 4 hoofdstukken met recepten: burgers, brood, bijgerechten en pickles, sauzen en andere toppings. Daarnaast beschrijft Martin de constructie van een burger, wat je kan doen om het jezelf gemakkelijk te maken en wat handig is om in huis te hebben.

Review Groene Burgers - Martin Nordin

Voorbeelden van burgers zijn: de bietenburger met erwtenhummus en kiemen, burger van gebakken aardpeer met misosaus en pesto of de burger van in boter geroosterde bloemkool met geitenkaasroom, citroenolie en roze peper. Leuk is ook dat je dus gemakkelijk toppings of sauzen kan kiezen van andere burgers, als je geen zin hebt in de combinatie die in het recept staat. Zo heb je eigenlijk 3x zoveel mogelijkheden. De foto’s zijn trouwens echt om je tanden in te zetten. 😉

Review Groene Burgers - Martin Nordin

Bijzonder zijn ook de zwarte hamburgerbroodjes. Ik dacht eerst dat hij misschien inktvisinkt gebruikte, maar hij gebruikt actievekoolpoeder. Dat is verkrijgbaar bij gezondheidswinkels (Holland & Barrett) en online. Of bij bakker Sybille in Malmö.. Als je daar in de buurt bent. 😉Review Groene Burgers - Martin Nordin

Dit is namelijk een boek vertaald uit het Zweeds, dus er zitten nog wat verwijzingen in naar Zweedse winkels en webshops. Verder is het register is een beetje summier (alleen maar een verdeling op basis van hoofdingrediënt.

Review Groene Burgers - Martin Nordin

Verder zag ik op de foto van de kikkererwtenburger met gegrilde paprika, groene dingetjes in de burger zitten (ik denk peterselie), maar dat wordt helemaal niet genoemd in de ingrediëntenlijst. Dat vind ik altijd bloedirritant..

Conclusie

Pluspunten:

  • Lekkere burgers zonder vlees of vis
  • Leuke combinaties
  • Fotografie is om van te smullen
  • Zwarte broodjes
  • Veel variatie en mogelijkheden om te combineren

Minpunten:

  • Register is een beetje summier
  • Foto klopt niet altijd met de genoemde ingrediënten
  • De verwijzingen naar Zweedse winkels hadden er van mij uit gemogen

Groene burgers is een heerlijk boek met 31 vegetarische en vegan burgers op basis van onder andere bonen, wortels, linzen en champignons. Voor iedereen die meer groen maar vooral ook lekker wil eten. In dit boek vind je behalve de burgers, smakelijke recepten voor broodjes, verschillende bijgerechten, toppings en sauzen.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Forte Culinair

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.