Review: Gone Fishing – Mikkel Karstad

De Deense chef Mikkel Karstad neemt ons mee op een culinaire visreis in Scandinavië en verzamelde in dit boek meer dan tachtig heerlijke visrecepten.

Review: Gone Fishing - Mikkel Karstad

Het boek bestaat uit 13 hoofdstukken met recepten: aan zee, schol, makreel, geep, langoustine, rog, aan het meer, krabklauwen, tarbot, pijlinktvis, scheermessen, snoekbaars en op het strand. Daarnaast heeft Mikkel ook een handige viskalender toegevoegd waarin je kunt zien welke vis je in welke maanden het beste kunt eten.

Review: Gone Fishing - Mikkel Karstad

Review: Gone Fishing - Mikkel Karstad

Het is een groot en stevig boek met een harde kaft. Het boek bevat naast foto’s van de gerechten ook heel veel sfeerfoto’s van landschappen, vergezichten, meren, vissen, fuiken en nog veel meer. Allemaal met een beetje grijzige/zilveren finish op off-white dik papier. Heel mooi gedaan.

Review: Gone Fishing - Mikkel Karstad

Voorbeelden van recepten die voorbij komen zijn: rog uit de oven met cantharellen, gegrilde langoustines, gezouten makreel, viskoekjes van snoekbaars en pasta met scheermessen. Naast gerechten met vis zijn er ook een paar (zoete) recepten opgenomen in het boek die niets met vis te maken hebben; bijvoorbeeld de koekjes met blauwe bessen. Van mij persoonlijk hadden die er ook uit mogen blijven.

Review: Gone Fishing - Mikkel Karstad

De recepten zijn niet al te moeilijk, goed te doen, weinig ‘gekke’ ingrediënten en alle recepten hebben een foto.

Review: Gone Fishing - Mikkel Karstad

Conclusie

Pluspunten:

  • Prachtige fotografie
  • Sfeervolle beelden
  • Originele recepten met vis
  • Luxe uitstraling
  • Niet te moeilijke recepten

Minpunten:

  • Van mij hadden de zoete gerechtjes niet gehoeven

Met Gone Fishing heeft Mikkel Karstad zijn eigen jeugdherinneringen als uitgangspunt genomen om ons mee te nemen op een zeer uitgebreid visavontuur. De gerechten zijn niet te moeilijk en de prachtige fotografie en style van het boek doen je watertanden! Niet voor niets was dit kookboek ook genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2016.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Aerial Media Company

ISBN: 9781908337337

Pagina’s: 256

Klik op de link hieronder om het boek te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.