Opa Bobby’s Schiedam Dry Gin

Bobby’s Schiedam Dry Gin heb je misschien al eens in de schappen van een slijter of op de plank van je favorite bar zien staan; de fles is niet te missen! In 2014 is deze gin van Sebastiaan van Bokkel en David Blom op de Nederlandse markt verschenen.

Het idee voor de gin is gebaseerd op de gin van opa Bobby van Sebastiaan (officieel Jacobus, maar volgens mij noemt niemand zijn/haar opa/oma bij de echte naam; ik had ook een oma Oeda, die eigenlijk Gerda heette.. 😉 ) die geboren op Ambon Indonesië, de smaken miste van zijn thuisland. En die ging infuseren in de Hollandse jenever!

Vandaar dat je ook tonen van kruidnagel, citroengras, kaneel, peper, nootmuskaat en geel fruit terug proeft en ruikt in de gin. De fles is ook bijzonder: de streepjes kwamen me al vaag bekend voor, maar ze zijn geinspireerd op ikat; een traditionele Indonesische techniek van kleding/stof verven (batik is misschien bekender van naam). Ik ging vroeger als kind veel met mijn moeder naar de Pasar Malam Besar (nu Tong Tong Fair) en daar herken ik de stoffen van! Supergrappig dat een fles gin dat soort herinneringen opeens weer omhoog brengt.

De acht botanicals zijn een combinatie van East Meets West: citroengras, kruidnagel, korianderzaad, cubeb peper, kaneel, jeneverbes, rozenbottel, en venkelzaad en worden allemaal apart gedistilleerd.

Bobby's Schiedam Dry Gin

Perfect Serve:

  • 50 ml Bobby’s Schiedam Dry Gin
  • 150 ml Fever Tree Indian tonic
  • ijsblokjes

Voor garnering:

  • partje/plakje sinaasappel (of mandarijn in mijn geval) met daarin een paar kruidnagels gestoken

Vul een mooi groot glas met ijsblokjes.

Schenk in het glas 50 ml Bobby’s Schiedam Dry Gin, voeg 150 ml koude tonic en het partje sinaasappel/mandarijn met de kruidnagel toe.


Kijk voor meer informatie en de verkrijgbaarheid op de site van Bobby’s Schiedam Dry Gin.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.