Review: Downtime – Nadine Levy Redzepi

on

In Downtime van Nadine Levy Redzepi (inderdaad, de vrouw van chef René Redzepi) staat het plezier van het koken centraal. Jarenlang heeft ze samengewerkt met haar man in het beroemde toprestaurant Noma, maar juist haar liefde voor thuis koken voor haar gezin was de inspiratie voor dit boek.

Review: Downtime - Nadine Levy Redzepi

Downtime bestaat uit slechts drie hoofdstukken: 20 voorgerechten, 40 hoofdgerechten en 20 desserts. Haar recepten zijn een mix van simpel comfortfood, wat moeilijkere gerechten en uitdagende restaurantborden. Maar bijzonder is dat Nadine elke stap heel uitgebreid bespreekt; het is geen uitzondering als een ogenschijnlijk simpel recept 2 pagina’s aan tekst beslaat, alleen maar omdat alle stappen heel duidelijk zijn uitgelegd.

Review: Downtime - Nadine Levy Redzepi

Bijvoorbeeld hoe je aardappelbakjes maakt, of een beurre blanc, kruidige rijst, verschillende soorten deeg en vinaigrettes. Aan het eind van sommige recepten staan dan kleine tips hoe je met de geleerde technieken van dat recept aanpassingen kunt maken aan de smaak of garing.

Review: Downtime - Nadine Levy Redzepi

Omdat Nadine natuurlijk met een ‘restaurantoog’ gerechten maakt, zien ze er allemaal heerlijk uit! Maar door de duidelijke beschrijvingen zou ik het wel aandurven om wat meer ‘cheffie’ gerechten uit te proberen. Zoals de gezouten eidooier, yucatánsoep en demi-glace knolselderij.

Review: Downtime - Nadine Levy Redzepi

Ik denk dat 95% van de ingrediënten bij een normale grote supermarkt verkrijgbaar zijn. Voor bijvoorbeeld bakkersmeel, hazelnotenmeel of gevriesdroogde frambozen zul je toch wat beter moeten zoeken.

Review: Downtime - Nadine Levy Redzepi

En zoals dat vaak gaat met vertaalde boeken, is ook hier helaas het register niet compleet. Een ingrediënt zoals spinazie staat bijvoorbeeld niet in het register, terwijl er wel degelijk recepten zijn met spinazie. En ook wel gek dat bij de ‘M’ het gerecht ‘met demi-glace bedekte knolselderij in karnemelksaus‘ staat.

Review: Downtime - Nadine Levy Redzepi

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • 80 recepten met restaurantallure die je nu gemakkelijk thuis kunt maken
  • hele duidelijke beschrijvingen
  • veel uitleg
  • leeslintje
  • gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten

Minpunten: 

  • Register is niet helemaal compleet

Downtime van Nadine Levy Redzepi is een heerlijk boek waarmee je thuis ook restaurantwaardige gerechten op tafel kunt zetten. Ingewikkelde technieken of niet, met Nadine aan je zij durf je alle keukenuitdagingen aan! 🙂

Nederlandstalig | 304 pagina’s | 9789045215679 | april 2018

Dit boek is beschikbaar gesteld door Karakter uitgevers

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.