REVIEW: Ceviche – Martin Morales

Het boek begint met een Peruaans gezegde: “aquí se cocina con cariño”. Wat zoveel betekent als ´hier koken we met liefdevolle aandacht´. Dat is een thema wat je in het hele boek ziet en voelt. Als 11 jarig jongetje verhuisde Martin Morales met zijn zus en vader vanuit Peru naar Engeland. Jaren later opende hij zijn eigen soulfood Peruaanse restaurant Ceviche in London.

REVIEW: Ceviche - Martin Morales

Het eerste dat opvalt is de kaft; je ziet (en voelt) de keukentegeltjes. Leuk om te zien dat sommige boeken/schrijvers/uitgevers zo’n aandacht aan de kaft geven.

REVIEW: Ceviche - Martin Morales

Het boek is ingedeeld in 8 hoofdstukken over eten & drinken, en wordt afgesloten met twee hoofdstukken over algemene zaken die je in je voorraadkast moet hebben staan om Peruaans te koken en bij welke Nederlandse leveranciers je eventueel producten (online) kunt kopen.

REVIEW: Ceviche - Martin Morales

De recepten variëren van (natuurlijk) ceviche, vegetarisch, tot Peruaanse kip met friet, desserts en cocktails. Voor ieder wat wils dus eigenlijk.

REVIEW: Ceviche - Martin Morales

Bij heel veel recepten staan persoonlijke verhaaltjes, waardoor je wordt meegevoerd naar een Peruaans bergdorpje, waar oma liefkozend de cavia´s bereidt. De cavia in het recept voor gebakken cavia is in dit boek vervangen door konijn.. 😉

De beschrijvingen en foto´s van de recepten zijn helder en duidelijk uitgelegd. Martin geeft soms ook alternatieven voor bepaalde groentes of fruit die misschien hier slecht verkrijgbaar zijn.

REVIEW: Ceviche - Martin Morales

Je moet niet bang zijn van chili; er worden heel veel verschillende pepers, peperpasta´s en peperjams gebruikt. Niet al deze pepers zullen even goed verkrijgbaar zijn in Nederland.

Conclusie

Pluspunten:

  • Echt een totaal andere keuken dan wat je in Nederland gewend bent
  • Veel nieuwe ideeën voor recepten en drankjes
  • De persoonlijke verhalen

Minpunten:

  • Niet alle ingrediënten zijn in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar

Voor wie eens ´iets anders´ wil naast de kookboeken van Nigella, Jamie en Yotam is dit het ideale kookboek. Er staan veel leuke, lekkere recepten in, met nieuwe smaakcombinaties waar je zelf niet zo op zou komen. Je zal wel moeten improviseren met bepaalde ingrediënten, dus voor de “luie” kok die alles bij de Appie wil halen en gewoon het recept wil volgen is dit niet het geschikte boek.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Fontaine Uitgevers

Klik op de link hieronder om het boek te kopen! 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.