Review: Cantina Mexicana

Bij de Mexico denk ik vooral aan taco’s, tortillachips, burrito’s en de Zangeres Zonder Naam. I know.. Ik ben niet vies van stereotypen… 😉 Maar ik wordt graag overtuigd van het tegenovergestelde, dus was ik erg blij met Cantina Mexicana!

Review Cantina Mexicana

Dit boek voelt lekker stevig aan door de dikke kartonnen kaft en is (net als bij Spis) zo gesneden dat de pagina’s even groot zijn als de kaft. Veel van de paginaranden zijn ook gekleurd waardoor de zijkanten van het boek er in ieder geval al heel vrolijk uit zien!

Review Cantina Mexicana

Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken: Mexi-Markt basis & handige recepten, eieren en ontbijt, masa & streetfood, soep, vis en zeevruchten, vlees, moles, barbecuegerechten, oergranen & groenten, desserts en dranken.  De hoofdstukken zien er allemaal heel vrolijk uit met veel foto’s en veel kleur. En elk recept heeft een korte inleiding met tips, geschiedenis of alternatieven. Maar helaas niet bij alle recepten een foto.

Review Cantina Mexicana

Het is ook maar goed dat er een verklarende woordenlijst is toegevoegd, want anders zou ik reddeloos verloren zijn met termen zoals masa harina, riberry (das toch een voetballer? 😉 ) en pulque. Ook sommige ingredienten die niet in de woordenlijst zijn opgenomen komen me soms niet bekend voor zoals palmkool, blauwe tortillachips, vingerlimoenen en rammenas.

Review Cantina Mexicana

In de verschillende recepten worden heel veel zelfgemaakte sauzen, dressings en marinades gebruikt en die recepten staan ook allemaal uitgebreid beschreven in het boek. Je maaltijd zo maken kost je waarschijnlijk wel veel tijd, maar komt de authentieke Mexicaanse smaak vast ten goede.

Review Cantina Mexicana

Gewoon een paar recepten om je een idee te geven: chiapudding met steenvruchten, empanadas de picadillo met vijgenmole, tlayudas met lamsvlees geitenkaas & sjalotjes, pozole met zeebaars en flauta’s met geitenkaas en gezouten caramel. Klinkt al heerlijk en exotisch toch? 🙂 In verhouding wel veel vlees en vis, iets minder echt helemaal vegetarisch.

Review Cantina Mexicana

Het boek is oorspronkelijk in het Engels uitgegeven, en dan merk je toch dat sommige ingredienten waarvan de schrijver zegt “verkrijgbaar bij de betere supermarkten”, niet de Nederlandse supermarkten bedoeld. Waardoor sommige producten nergens in Nederland online verkocht worden. En wanneer er geen alternatieven worden gegeven is dat wel lastig koken.

Conclusie

Pluspunten:

  • Lekker stevig en dik boek
  • Vrolijke layout
  • De foto’s zien er allemaal heerlijk en kleurrijk uit
  • Leuk dat er ook een hoofdstuk aan drankjes is gewijd

Minpunten:

  • Niet bij alle recepten een foto
  • Sommige producten slecht of niet verkrijgbaar in Nederland
  • Veel werk om eerst ook bijbehorende sauzen, dressings en marinades te maken, er zijn weinig recepten waar je zo mee aan de gang kunt

Cantina Mexicana neemt je mee naar de authentieke Mexicaanse keuken en dat voel je op iedere pagina. Misschien wel een boek voor de wat gevorderde keukenprins(es), de recepten zijn erg uitgebreid en je moet echt zoeken naar sommige ingredienten.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.