Review: Bollyfood

on

Bollyfood; ik moet bekennen dat ik niet zo bekend ben met de Indiase keuken, en mijn kennis van Bollywood gaat ook niet heel veel verder dan dit stukje uit The Big Bang Theory…

Maar dan kan ik alleen maar bijleren volgens mij! 😀 Jean-Francois Mallet is naast kok en foodfotograaf ook kookboekenschrijver. Je kan hem misschien kennen van “Het allermakkelijkste kookboek ter wereld”.

Bollyfood: de Indiase keuken in 100 recepten - Jean-François Mallet

Bollyfood gaat dus over de Indiase keuken, maar niet alleen perse in India, ook de Indiase keukens in Londen, Singapore, Mauritius en Parijs komen aan bod. Wat gelijk opvalt is de kleurrijke cover die perfect het ‘Bollywood-gevoel’ weet over te brengen.

Bollyfood: de Indiase keuken in 100 recepten - Jean-François Mallet

Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken: beignets & gefrituurde hapjes, vegetarische gerechten, vleesgerechten, vis-schelp en schaaldieren, bijgerechten, brood, rijst, nagerechten en thee & koude dranken.

Bollyfood: de Indiase keuken in 100 recepten - Jean-François Mallet

Had ik al gezegd dat het boek enorm is? Groter dan A4 en met meer dan 400 pagina’s! Als je dan bedenkt dat er 100 recepten in het boek staan, dan zijn de rest van de pagina’s dus gevuld met foto’s van de heerlijkste gerechten, markten in de drukke straten van Mumbai, tekeningen van goden en ingrediënten en mensen die aan het koken zijn. Ook gewoon een heerlijk bladerboek dus!

Bollyfood: de Indiase keuken in 100 recepten - Jean-François Mallet

De recepten zijn toegankelijk en niet al te moeilijk. Je moet natuurlijk wel een goed uitgeruste toko in de buurt hebben, maar dan zijn de recepten goed te doen. Wat te denken bijvoorbeeld van een lamsbout korma, masala viskroketjes, vis tandoori of biryani met kip? Ook de vegetariër komt goed aan zijn of haar trekken, want de Indiase keuken zit vol met vegetarische gerechten. Wie heeft er al zin in aloo jeera, een pompoendaal of een auberginecurry?

Bollyfood: de Indiase keuken in 100 recepten - Jean-François Mallet

In het boek hebben ze het een aantal keer over de ‘Indische’ keuken, maar dat is gewoon de Vlaamse benaming voor Indiaas. Dit komt omdat het boek is uitgegeven door een Belgische uitgever.

Bollyfood: de Indiase keuken in 100 recepten - Jean-François Mallet

Conclusie

Pluspunten:

  • Goede introductie in de Indiase keuken
  • Heerlijke fotografie van het eten en de Indiase sfeer
  • Veel vegetarische gerechten
  • 95% van de ingrediënten is bij een normale grote supermarkt goed te krijgen
  • Bijna bij elk gerecht een foto

Minpunten:

  • Het boek is zo groot dat het niet eens in mijn kookboekenstandaard in de keuken paste…

Ben je dus een kok die nog niet zo zijn of haar weg weet in de Indiase keuken, maar lijkt het je wel heel lekker allemaal? Dit boek is perfect om de kneepjes van de Indiase keuken onder de knie te krijgen. En als je niet zo’n kokert bent, dan ben je ook wel even zoet met alleen plaatjes kijken… 😉

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Lannoo 

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Elke schreef:

    Ik vind het wel top dat bij bijna elke gerecht een foto is! Dit lijkt me wel een enorm leuk kookboek vooral omdat ik niet echt into de indische keuken ben. Dus ideaal om zo een beetje indisch te proberen koken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.