Review: Wat je als BBQ-liefhebber moet weten

Het derde boek in de serie Wat je als … moet weten is een boek voor de BBQ-liefhebber! En dat is in deze periode van het jaar natuurlijk helemaal van toepassing!

Review: BBQ-liefhebber

Het is geen boek met recepten, maar met handige tips en tricks hoe je zo goed mogelijk gebruik maakt van je BBQ. Het boek bestaat uit 16 hoofdstukken waaronder temperatuur, gaarheid, planning, gevogelte, en nagerechten.

Review: BBQ-liefhebber

Steven Raichlen is geen onbekende in de BBQ-wereld. Hij is dé BBQ-goeroe uit Amerika. Hij is de oprichter van de Barbecue University en auteur van talloze boeken over alles wat met barbecue te maken heeft.

Review: BBQ-liefhebber

In het boek krijg je antwoord op vragen zoals ‘wat zijn de nadelen van kokosbriketten?’, ‘wat moet de kerntemperatuur van vlees zijn?’ of ‘wat zijn de voor- en nadelen van een offset-smoker?’.

Review: BBQ-liefhebber

Het zijn in totaal 400 tips, maar wel heel erg uitgesmeerd… Wat is een rub? Is mijn rub nog goed? Hoelang moet het intrekken? Wat is een goed basisrecept? Een beetje vermoeiend om te lezen moet ik toegeven. Doe gewoon 1 pagina over rubs; dan heb je alle info bij elkaar staan.

Review: BBQ-liefhebber

Er staan niet veel recepten in het boek; vooral een aantal voor marinades, rubs en kruiden. Maar er staat 1 recept in dat ik binnenkort eens ga proberen: ossenhaas op Colombiaanse manier in een doek met zout!

Conclusie

Pluspunten:

  • Een ongelofelijke hoeveelheid BBQweetjes
  • Genoeg nieuwe stof voor de beginnende en gevorderde BBQ-er
  • Ook veel informatie over minder bekende barbecues en smokers

Minpunten:

  • Sommige weetjes zijn wel heel erg uitgesmeerd
  • Weinig recepten
  • Ik snap niet dat ze niet het woord ‘bavette’ gebruiken maar ‘vanglap’… Wie weet wat dat is?

Of je nu een beginnende barbecuer bent of je staat 465 dagen per jaar achter de kolen, met ‘Wat je als BBQ-liefhebber moet weten’ ga je zeker beter barbecuen dan ooit!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Karakter Uitgevers B.V.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.