Review: Basisboek Aziatisch

Het boek Basisboek Aziatisch is een hernieuwde uitgave. De oorspronkelijke versie is in 2014 ‘Le manuel pour bien cuisiner Asiatique’  in Frankrijk uitgegeven. In 2015 kwam de Nederlandse hardcover versie uit en afgelopen maand kwam deze paperback versie op de markt. Jody Vassallo en Emily Ezekiel zijn beide kookboeken auteurs en foodstylisten. Emily is een groot liefhebber van de Aziatische keuken en Jody werkte onder andere met Donna Hay en Bill Granger en is tegenwoordig betrokken bij Jamie Oliver’s Ministry of Food.

Review: Basisboek Aziatisch

Ik ga ook gelijk even zeggen wat een pil dit boek is! Bijna 1,5 kilo en maar liefst 528 pagina’s… :O Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken: rijst koken, een wok inbranden, de Thaise keuken, de Japanse keuken, de Chinese keuken, de Koreaanse keuken, woordenlijst, ingrediëntenregister en een receptenregister.

Review: Basisboek Aziatisch

Elk hoofdstuk van de ‘keukens’ begint met een opsomming (met foto’s) van de ingrediënten en het kookgerei. Daarna volgen verschillende recepten met een variërende moeilijkheidsgraad van heel makkelijk, makkelijk en moeilijk.

Review: Basisboek Aziatisch

Review: Basisboek Aziatisch

Elk recept is dan weer verdeeld in 3 stappen met 3 bijbehorende foto’s. Daarnaast is er ook een grote foto van het eindresultaat. Voorbeelden van recepten zijn: nigiri, gepocheerde vis met gember, gefrituurde tofu met peper en zout, gebakken rijstnoedels met biefstuk, gimbap met krab en daikon en Martini met lychees.

Review: Basisboek Aziatisch

De ingrediënten zijn misschien niet bij elke Zaanse grootgrutter verkrijgbaar, maar met een toko moet je toch een eind komen. Verder vind ik het persoonlijk jammer dat het echt alleen puur simplistische recepten zijn. Geen inleiding bij een recept waar het vandaan komt of iets over de geschiedenis.

Review: Basisboek Aziatisch

Conclusie

Pluspunten:

  • Een enorme hoeveelheid recepten
  • Klein prijsje (€15!)
  • Bij elk recept meerdere foto’s
  • Verschillende moeilijkheidsniveaus
  • Echt voor de beginner in de Aziatische keuken

Minpunten:

  • Lastig open te slaan door de dikte en de paperback kaft

Basisboek Aziatisch is met 300 recepten en stap voor stap uitleg het perfecte startpunt voor de beginnende kookgek die zich ook wil verdiepen in de Aziatische keuken!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook

Nederlandstalig | Paperback | 9789461431936 | juli 2018 | 528 pagina’s

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.