REVIEW: How to Bake – Paul Hollywood

Ready, get set, bake! Dit zijn de legendarische woorden die bij Great British Bake Off altijd worden geroepen. Een programma wat ook in Nederland op de buis werd gebracht onder de titel Heel Holland Bakt. Paul Hollywood is het strenge doch rechtvaardige jurylid dat vooral let op de techniek en uitvoering en gespecialiseerd is in brood. Hij heeft in Groot-Brittannië al een aantal boeken uitgebracht, maar nu het zijn Bakken met Paul Hollywood ook in een Nederlandse versie verkrijgbaar. Ik had de Engelse versie al eerder in huis, qua recepten of gebruik van ingrediënten is er geen verschil.

Bake Paul Hollywood

Bake Paul Hollywood1 (Small)

Het boek heeft een duidelijke inhoudsopgave van alle verschillende soorten broden, gebak en taarten. Zoals de meeste al weten, ben ik niet zo´n enorme zoetekauw, dus ben altijd bang (met bakboeken) dat er niet genoeg van mijn gading instaat. Maar dat is bij dit boek geen probleem! Het is juist een boek met vooral hartige broden en taarten en dan wat zoete dingen voor erbij. Ideaal dus!

Bake Paul Hollywood2 (Small)

Bij elk recept staat minimaal 1 foto (fijn!), duidelijke benodigdheden en een heldere uitleg. Hij begint met een gewoon wit brood, maar neemt je geleidelijk aan mee naar meer exotische broden zoals pitabrood, gekruide platbroden, zuurdesem en focaccia.

Bake Paul Hollywood4 (Small)

Er staan dus niet alleen hartige gerechten in, maar ook een aantal zoete zoals een speciale Kerstboomstam, een perenstrudel en baklava.

Bake Paul Hollywood5 (Small)

Ik heb tot nu toe één recept uit dit kookboek gemaakt; de Cherrytomaatjes en mozzarellabrood. Heerlijk!

Conclusie

Pluspunten:

  • Veel recepten die goed te doen zijn voor beginnende bakkers
  • Ook genoeg uitdaging voor de gevorderde bakker
  • Van elk recept is er minimaal één grote foto, soms zijn er van elke stap foto´s toegevoegd

Minpunten:

  • Paul gebruikt veel ´instant yeast´, wat iets anders is dan onze zakjes gedroogde gist. Hierdoor moet je wel rekening mee houden voor je deeg

Een heerlijk boek voor de beginnende of gevorderde thuisbakker die zich meer wil verdiepen in het broodbakken.

Good Cook Publishing

Klik op de link hieronder om het boek (de Nederlandse versie) te kopen! 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.