Oreo truffels met pumpkin spice

Dit klinkt al goddelijk toch? En dat was het ook! 😀 Pumpkin spice is kruidenmengsel wat veel in Amerika gebruikt wordt zo rond Halloween, zelfs de Starbucks hier in Nederland heeft nu een Pumpkin spiced latte… Het lijkt nog het meest op speculaas, maar dan iets heftiger in z´n kruidigheid. En het is heerlijk om lekkere baksels mee op smaak te brengen!

Deze oreo truffels zijn waarschijnlijk zonder pumpkin spice ook niet te versmaden, maar de kruiden geven er net een extra kick aan. Ik zou het niet weglaten… 😉

Oreo truffels met pumpkin spice of speculaaskruiden.. Alles is lekker in deze truffels... ;)

Benodigdheden voor ± 22 truffels:

  • 1 rol oreo koekjes, 154 gram
  • ± 100 gram roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 gram witte chocolade

Pumpkin spice: (alle kruiden in poedervorm/gemalen)*

  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 1/2 theelepel piment

Bereidingswijze:

1. Meng in een bakje de kruiden voor de pumpkin spice. Doe alle koekjes in een keukenmachine en strooi de helft van het kruidenmengsel bij de koekjes.

Oreo truffels met pumpkin spice

2. Draai nu de koekjes tot grove kruimels. Ik vond het lekker dat het niet helemaal tot poeder was gemalen, dan heb je met het eten van de oreo truffels af en toe nog een stukje koek om op te bijten.

3. Doe de oreokruimels in een kom en doe daar de roomkaas bij. Roer alles goed door tot je een plakkerige massa hebt en je geen vlokken roomkaas meer ziet. Zet de kom dan minimaal 30 minuten in de koelkast.

4. Leg alvast een bakplaat bedekt met bakpapier klaar en zorg dat er wat ruimte is in de vriezer.

5. Rol met behulp van een theelepeltje en je handen de oreo truffels in niet te grote balletjes. Leg de balletjes op het bakpapier en wanneer je klaar bent zet je de hele bakplaat met truffels en al 20 minuten in de vriezer.

even wachten…

6. Smelt de witte chocolade au bain-marie.

7. Haal de truffels uit de vriezer en doop ze in de witte chocolade. Dat is een groter gehannes dan je denkt.. 😉 Ik vond het lastig om ze helemaal onder te dompelen en dan weer zonder kleerscheuren op het bakpapier te krijgen. Op een gegeven moment heb ik de truffels gewoon vastgehouden en voor de helft in de chocolade gedipt. Werkte ook prima. Kijk maar even wat voor jou het beste werkt. Probeer wel 1 hand schoon te houden van de truffels en de chocolade; wanneer de witte chocolade nog niet gestold is (en dat is binnen 10 seconden) kan je dan met je schone hand een beetje overgebleven  pumpkin spice op de truffels strooien. De volgorde is dus: truffel pakken, dippen, neerleggen, sprinkle. 😛

8. Zet de hele bakplaat met oreo truffels nu tot gebruik in de koelkast.

En geniet er van!! 😀

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.