Bellini cocktail met meloen

Een Bellini cocktail is van origine gemaakt van gepureerde perzik met prosecco, en bedacht door Giuseppe Cipriani (van Harry’s Bar in de Italiaanse stad Venetië). Giuseppe vernoemde de cocktail naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini omdat de oranje kleur hem aan één van zijn schilderijen deed denken [bron: Wikipedia]. Ik had een nog een Galia meloen in huis, dus heb een eigen variatie van de originele Bellini gemaakt.

2014-06-12 18.21.28 (Small)

Benodigdheden voor 6 glazen:

  • halve Galia meloen, ontpit
  • 1 eetlepel suiker
  • sap van een halve limoen
  • fles prosecco, gekoeld (voor de non-alcoholo´s zijn er ook alcoholvrije bubbels op de markt)

Bereidingswijze:

Schep het vruchtvlees uit de meloen en doe het vruchtvlees samen met de suiker en het limoensap in een blender. Laat de blender een paar minuten goed draaien, zodat alles een mooie pulp is. Twijfel je daarover, giet het mengsel dan door een bolzeef, dan heb je zeker alle fliebertjes eruit gefilterd. Zet de puree nu nog even in de koelkast, zodat het dezelfde temperatuur heeft als de prosecco. De puree kun je ook gemakkelijk eerder op de dag maken, of zelf een dag van tevoren. Giet in een champagneflûte ongeveer 2 eetlepels puree, en vul aan met prosecco. Pas op: het schuimt als een malle, dus voorzichtig inschenken. Je kan ook meer of minder puree gebruiken, maak er eerst eentje voor jezelf 🙂 om te testen en kijk dan welke verhouding je het lekkerst vindt.

Ideaal voor bij een barbecue, brunch of in het park (puree in een leeg 0.5L waterflesje, prosecco in een wijnzak uit de vriezer) :).

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.