Joseph Guy appelcider cocktail

Ik ben dol op lekkere drankjes en cocktails, dus toen ik werd gevraagd of ik iets wilde verzinnen met Joseph Guy cognac ging mijn hoofd gelijk ratelen! Cognac.. saus? Iets met varkensvlees? Appels en varkensvlees zijn een klassieke combi.. Misschien appels en cognac ook wel.. Appelsap? Nee, appelcider natuurlijk! 😀

En het was stiekem superlekker! Fris, appelig maar met een goeie kick van de cognac. Als je gasten verwelkomt met dit drankje heb je gelijk punten gescoord… 😉

Wat is cognac? De basis voor Joseph Guy wordt gelegd met het oogsten van de Ugni Blanc in de Cognac, een Franse provincie die is onderverdeeld in zes cru’s (streken). Door een unieke combinatie van bodemgesteldheid, klimaat en licht(inval) brengt elke cru en elke wijngaard een andere wijn voort. Welke cru’s worden gebruikt is dus zeer bepalend voor het karakter van de cognac.

De van de druiven gemaakte witte wijn wordt, na gisting, tweemaal gedistilleerd in koperen ketels. Na de distillatie begint het belangrijkste onderdeel: het in alle rust rijpen (lageren) op eikenhouten vaten uit de Limousin. Het hout is van beslissende invloed op de kwaliteit van de cognac. Na het rijpen volgt de grande finale: de assemblage. De keldermeester mengt verschillende cru’s en wijnjaren tot één schitterende cognac, Joseph Guy V.S., V.S.O.P. of X.O..

Joseph Guy cognac appelcider cocktail

Benodigdheden:

  • 30ml Joseph Guy VS cognac
  • een ‘dash’ Black Walnut Bitters van Fee Brothers
  • appelcider (gekoeld)
  • schijfje appel als garnering

Bereidingswijze:

Snij dunne plakjes appel, voor een kerst/oudejaarsavondgevoel kan je ze uitsteken in de vorm van een sterretje met behulp van een koekjessteker.

Doe de cognac samen met een dash van de bitters in een champagneglas en vul aan met appelcider. Snij het plakje appel een stukje in met een mesje en steek die op de rand van het glas.


Kijk voor meer informatie op de site van Joseph Guy NL.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.